Στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Πειραιά, από τις 11 το πρωί οι άποροι περιμένουν το συσσίτιο.

Τα αυτοκίνητα με τα τρόφιμα και τα γλυκά, από νωρίς το πρωί, σταματούν στην πόρτα του ναού και οι προσφορές των ενοριτών για τους φτωχούς λύνουν τα χέρια των εθελοντριών που κάθε μέρα πρέπει να ετοιμάσουν το συσσίτιο.

Η διαδικασία γίνεται με την επίβλεψη πατέρα Φανούριου. Του νεαρού ιερέα ο οποίος τα τελευταία 6 χρόνια που δραστηριοποιείται στις γειτονιές του λιμανιού, έχει γίνει η πιο αγαπητή φιγούρα, καθώς όπως λένε οι ενορίτες του, σε κάθε του βήμα τηρεί πιστά όσα δίδαξε ο Χριστός.

«Όσα έχεις δωσ’ τα στους φτωχούς»

Ο ιερέας, από πολύ νωρίς το πρωί, διασχίζει καθημερινά με τα πόδια το λιμάνι και τις γειτονιές του μέχρι να φτάσει στον ναό όπου ήδη το συσσίτιο παρασκευάζεται.

Άστεγοι, άνεργοι, οικογενειάρχες, ζουν τα τελευταία χρόνια από το φαγητό που τους προσφέρει ο Ναός.

Η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται εδώ. Πολλοί νέοι καταφτάνουν για να βοηθήσουν στη διανομή κατ οίκων, καθώς ο ιερέας έχει εντοπίσει οικογένειες που αδυνατούν να φτάσουν ως την εκκλησία.

Παράδειγμα για τους νέους

Με μικρή διαφορά ηλικίας και με όπλο την καλοσύνη και το χιούμορ, ο πατέρας Φανούριος κατάφερε να εμπνεύσει πολλά νέα παιδιά ώστε να προσφέρουν κι εκείνα την φροντίδα τους σε όσους έχουν ανάγκη.

Με τα παιδιά της ενορίας μαζί του ο ιερέας ξεκινά, με το αυτοκίνητό του, για τη διανομή κατ οίκων.

«Βρήκαμε τον Άγιο του λιμανιού»

Τελευταία στάση, οι άνθρωποι που έχουν περισσότερο ανάγκη τη βοήθεια. Οι λεγόμενοι περιθωριακοί, οι άτυχοι της ζωής.

Οι φτωχοί του Πειραιά λένε ότι έχουν βρει τον δικό τους Άγιο. Τον μόλις 32 ετών ιερέα, που προσφέρει παρηγοριά, καλοσύνη, και χαμόγελο, σε ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο και από μια μερίδα φαγητό.