Στην Αθήνα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το βράδυ της Παρασκευής. Τον κ. Πομπέο υποδέχθηκε ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Δένδιας και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Με ανάρτησή του στο Twitter, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα καλωσορίζει τον Μάικ Πομπέο και υπογραμμίζει ότι η επίσκεψη έρχεται σε μια στιγμή εξαιρετικής ευκαιρίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και εμβαθύνει τους δεσμούς στους τομείς των επενδύσεων, της ενέργειας, της άμυνας και πολλών άλλων.

To πρόγραμμα του Μάικ Πομπέο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συναντηθεί αύριο στις 10.30, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην συνέχεια, τον Μάικ Πομπέο, θα υποδεχθεί στις 11.25 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισκέπτεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Έπειτα, ο Πομπέο θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκος Δένδια. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, το Σάββατο στις 12:30, θα διεξαχθούν συνομιλίες στο υπουργείο Εξωτερικών οι οποίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερης σημασίας θα είναι η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCΑ).

Μετά το τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.