• Αναζήτηση
 • Delivery – courier: Απεργούν την Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  Εξαιρετικό δε ότι ακόμη και την ημέρα απεργίας φροντίζουν ώστε να μην μείνουν νηστικοί οι «πελάτες» τους…

  Δυναμική κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν οι διανομείς σε όλη την Ελλάδα αύριο, Πέμπτη, με κρίσιμα αιτήματα για τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς τους.

  Ζητούν μάλιστα τη στήριξη και την κατανόηση όλων καλώντας τους να μην παραγγείλουν στις 11 Απριλίου φαγητό, καφέ κτλ. Εξαιρετικό δε ότι ακόμη και την ημέρα απεργίας φροντίζουν να μην μείνουν νηστικοί οι «πελάτες» τους και τους προτείνουν λύση.

  Στην εξαιρετικά έξυπνη αφίσα για την απεργία φιλοξενούν συνταγή για φθηνή, γρήγορη και εύγευστη μακαρονάδα. «Με σχεδόν 4 Ευρώ και 20 λεπτά μπορείς κι εσύ να μην είσαι μ@λ@κ@ς!» το σχόλιο που συνοδεύει την συνταγή.

  Εύκολη και φτηνή συνταγή

  Ενόψει της κινητοποίησής τους, έχουν ετοιμάσει και διανέμουν ενημερωτικό φυλλάδιο, στο οποίο, εκτός από τα αιτήματά τους, δίνουν εύκολη και φθηνή συνταγή για μακαρονάδα, την οποία προτρέπουν να φτιάξει το κοινό την ημέρα της απεργίας, αντί να παραγγείλει φαγητό…

  Αναλυτικά, οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  – Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.

  – Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.

  – Ενσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητά του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

  – Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.

  «Τα παπιά με τα παιδιά»…

  «Είμαστε εργαζόμενοι παντός καιρού, συχνά αυτοί που κάνουμε ένα σωρό αγγαρείες, μας αποκαλούν “τα παπιά με τα παιδιά” ή μας φέρονται λες και είμαστε “τα παιδιά για τα θελήματα”.

  Οι εργοδότες μας, ως επί το πλείστον, έχουν δημιουργήσει τη δική τους εκδοχή του “Δεν πληρώνω”. Δεν πληρώνουν τις προσαυξήσεις που δικαιούμαστε (μετά τις 22:00 το βράδυ υπάρχει 25% προσαύξηση, την Κυριακή υπάρχει 75% προσαύξηση και 100% στις αργίες).

  Δεν πληρώνουν δώρα και επιδόματα, δεν πληρώνουν υπερωρίες όπως πρέπει, και ειδικότερα στην ταχυεστίαση δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για το μηχανάκι και τα έξοδα κίνησης, συνθήκη που απλώνεται και στις εταιρείες κούριερ» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση.

  Απεργία και μοτοπορεία

  Δείτε επίσης
  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk