Σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 57χρονος κάτοικος Ρόδου, ο οποίος κατηγορούνταν ότι ελάμβανε για έξι χρόνια τη σύνταξη της μητέρας του που είχε πεθάνει.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η μητέρα του 57χρονου ήταν συνταξιούχος του Δημοσίου και απεβίωσε τον Απρίλιο του 2006.

Ωστόσο ο 57χρονος κατηγορείται ότι παρέλειψε να ενημερώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με αποτέλεσμα τα χρήματα της σύνταξης να συνεχίσουν να κατατίθενται στο λογαριασμό της μητέρας του έως και το τέλος Ιουλίου 2012, κερδίζοντας έτσι το ποσό των περίπου 70.000 ευρώ, σύμφωνα με τη rodiaki.gr.

Σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ’ επάγγελμα και χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Χριστοφορίδη, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον 57χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.