Φουρτούνες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων που αριθμεί πάνω από 700 μέλη αποφάσισε να δεχθεί τις προτάσεις της επιχείρησης DPort Services και συνεργαζόμενες εταιρείες και να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ απερρίφθησαν από την Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) και της Ένωση Εργαζομένων Λιμένων Ελλάδος (ΕΝΕΛΕ) που έχουν λιγότερα μέλη προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.

Η σύμβαση εργασίας έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019 για τρία χρόνια.

Μεταξύ άλλων προβλέπει κατοχύρωση όλων των ατομικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς επίσης Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Υγείας και Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Ατυχημάτων στην εργασία και μια σειρά παροχές προς τους εργαζομένους.

Επιπλέον προβλέπεται μετατροπή Συμβάσεων εκ περιτροπής σε πλήρους απασχόλησης και υποστήριξη εργατικής ομάδας για εργασίες στο καράβι και στην καβοδεσία καθώς επίσης και εκπαιδεύσεις εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή τα σωματεία Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά και Ένωση Εργαζομένων Λιμένων Ελλάδος αποφάσισαν να συμμαχήσουν προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις. Η ΕΝΕΛΕ κατηγόρησε μεταξύ άλλων την εταιρεία σε ανακοίνωση της ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως θέληση για να φτιάξουν οι συνθήκες στο χώρο εργασίας».