Ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται από το πρωί στους Βουλιαράτες για να πει το τελευταίο αντίο στον 35χρονο, ο οποίος έπεσε νεκρός από αλβανικά πυρά.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης χιλιάδες Έλληνες πέρασαν τα σύνορα για να φτάσουν μέχρι το χωριό που άφησε την τελευταία του πνοή ο 35χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 2.000 άτομα αναμένεται να περάσουν στην Αλβανία για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο.

Οι αυξημένοι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα προκάλεσαν την αντίδραση των Ελλήνων καθώς οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα ατόμων με διάφορες προφάσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες δεν επιτράπηκε  ή είσοδος ατόμων με ελληνικές σημαίες και μπλούζες που αναγράφουν «Βόρεια Ήπειρος», ενώ οι αρχές της Αλβανίας εμπόδισαν έναν άνδρα που είχε τατουάζ με την ελληνική σημαία να περάσει στη χώρα.

Την ίδια στιγμή το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fax News έκανε λόγο για τέσσερις προσαγωγές ελλήνων με την κατηγορία της υποκίνησης εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία τα σύνορα έχουν περάσει μέχρις ώρας 1100 Έλληνες, ενώ υπολογίζεται ότι 2.000 θα παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Τα πρακτορεία δίνουν και φωτογραφίες από το νεκροταφείο του χωριού του Κ. Κατσίφα και του τάφου του ο οποίος είναι ήδη σκεπασμένος με την ελληνική σημαία.