Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο σπίτι της οικογένειας, 11 ημέρες μετά τη δολοφονία του 35χρονου από τα πυρά αλβανών αστυνομικών.

Η σορός του Κατσίφα βρίσκεται σε κοντινό χωριό από το σπίτι της οικογένειας και μέχρι το μεσημέρι θα μεταφερθεί στην οικεία. Αναφορικά με την κηδεία, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται μεγάλη κινητοποίηση καθώς θα παρευρεθεί πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος των συλλόγου βορειοηπειρωτών Μ. Καραθάνος ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι θα φτάσουν πούλμαν στην περιοχή όπου θα γίνει η κηδεία με όσους θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον 35χρονο.

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει πάντως το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία επίσημη ενέργεια προκειμένου να παραδοθεί η σορός του 35χρονου νωρίτερα στην οικογένεια.

Αναφορικά με την καθυστέρηση παράδοσης της σορού, υπάρχουν αρκετοί που εκτιμούν ότι αυτό έγινε προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα επεισόδια. Αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει μάλιστα και ο δικηγόρος  Ευθύμιος Ναυρίδης.