• Αναζήτηση
 • Μέρκελ: Θα βρούμε κοινό έδαφος με Γαλλία για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

  Την πεποίθησή της ότι θα βρει λύσεις με τη Γαλλία για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, παρόλο που το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν διαφορετικές απόψεις σε αρκετά ζητήματα, εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την πεποίθησή της ότι θα βρει λύσεις με τη Γαλλία για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, παρόλο που το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν διαφορετικές απόψεις σε αρκετά ζητήματα, εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

  Παρά τις διαφορές τους, η Γαλλία και η Γερμανία «εξακολουθούν να βρίσκουν κοινές λύσεις» διαβεβαίωσε η γερμανίδα καγκελάριος στη διάρκεια συζήτησης που έκανε με μαθητές επαγγελματικού Λυκείου του Βερολίνου.

  Τα 19 κράτη μέλη της Ευρωζώνης «έχουν ασφαλώς ανάγκη από μια περισσότερο στενή πολιτική» δήλωσε, όμως η Γαλλία και η Γερμανία, που θεωρούνται ο κινητήρας της Ευρώπης, αντιμετωπίζουν τα θέματα μερικές φορές με «διαφορετικό τονισμό» πρόθεσε, αναφερόμενη ιδιαίτερα στο ζήτημα της ενίσχυσης της τραπεζικής ένωσης.

  «Η Γερμανία εξακολουθεί να έχει τη γνώμη πως οφείλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, πως οφείλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί» δήλωσε η καγκελάριος, ενώ η Γαλλία επιδιώκει «ίσως να φθάσουμε ταχύτερα σε μια σύγκλιση».

  Οι δύο χώρες έχουν στόχο να παρουσιάσουν τον Ιούνιο κοινό οδικό χάρτη για μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη μετά το Brexit εν όψει ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής για το θέμα.

  Όμως, δυσκολεύονται να σημειώσουν πρόοδο στα θέματα αυτά, όπως και σ’ εκείνα που θεωρούνται τα πιο επείγοντα και τα πιο εύκολα για να επιλυθούν: την τραπεζική ένωση και τη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας – η αποστολή του οποίου είναι να βοηθάει χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες.

  «Συζητούμε πολύ προτάσεις που έγιναν από τον Εμανουέλ Μακρόν και δεν ισχύει επ’ ουδενί ότι οι προτάσεις αυτές συναντούν παντού αντιρρήσεις» δήλωσε σε χωριστή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ο οποίος υποδέχθηκε στο Βερολίνο τον γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

  Ο τελευταίος απέρριψε τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους ο γαλλογερμανικός κινητήρας έχει βλάβη. «Εργαζόμαστε μαζί μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας που έχει οριστεί από τον (γάλλο) πρόεδρο και την καγκελάριο και έχει στόχο να εκπονηθεί ένας ακριβής οδικός χάρτης για την κοινή δουλειά μας μέχρι το ευρωπαϊκό συμβούλιο του Ιουνίου» υπογράμμισε.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk