• Αναζήτηση
 • Ρωσία: Συλλήψεις υποστηρικτών του Αλεξέι Ναβάλνι

  Στη σύλληψη υποστηρικτών του Αλεξέι Ναβάλνι προχώρησαν την Παρασκευή οι ρωσικές αρχές, παραμονή της διαδήλωσης κατά της ορκωμοσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν για την τέταρτη προεδρική του θητεία στις 7 Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στη σύλληψη υποστηρικτών του Αλεξέι Ναβάλνι προχώρησαν την Παρασκευή οι ρωσικές αρχές, παραμονή της διαδήλωσης κατά της ορκωμοσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν για την τέταρτη προεδρική του θητεία στις 7 Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις.

  Σύμφωνα με την OVD-Info, οργάνωση που παρακολουθεί τις συλλήψεις, υποστηρικτής του Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη καθώς μοίραζε φέιγ βολάν στο Ριαζάν, στο κέντρο της Ρωσίας, ενώ τοπική συντονίστρια του κινήματος του ρώσου διαφωνούντα συνελήφθη στην αυλή του κτιρίου όπου κατοικεί στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας.

  Η οργάνωση της αντιπολίτευσης «Ανοικτή Ρωσία» ανακοίνωσε επίσης τη σύλληψη ακτιβιστών στην Αγία Πετρούπολη και στο Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας.

  Αλλος ακτιβιστής εκλήθη από την αστυνομία στο Χαμπαρόφσκ, στην ρωσική Απω Ανατολή, ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία του κινήματος του Ναβάλνι στο Εκατερίνμπουργκ, στα Ουράλια, και κατέσχεσε φέιγ βολάν που καλούν στην αυριανή διαδήλωση, σύμφωνα με την OVD-Info.

  «Ο γεροδειλός ο Πούτιν νομίζει ότι είναι Τσάρος. Δεν είναι τσάρος και γι΄αυτό πρέπει να βγούμε στους δρόμους στις 5 Μαΐου», έγραψε από την πλευρά του ο Αλεξέι Ναβάλνι στον λογαριασμό του στο Twiter.

  Ο μεγάλος αντίπαλος του Κρεμλίνου έχει καλέσει τους Ρώσους να διαδηλώσουν την οργή τους σε όλη τη χώρα αύριο, δύο ημέρες πριν από την τελετή για την ανάληψη των καθηκόντων του Πούτιν, ο οποίος επανεξελέγη στις 18 Μαρτίου για τέταρτη προεδρική θητεία.

  Ο Αλεξέι Ναβάλνι δεν έθεσε υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές αφού είχε ανασταλεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι λόγω καταδίκης του, η οποία, όπως καταγγέλλει, ενορχηστρώθηκε από το Κρεμλίνο. Ελπίζει ότι αύριο θα καταφέρει να επαναλάβει τις μεγάλες διαδηλώσεις που είχε οργανώσει πέρυσι.

  Την παραμονή της ορκωμοσίας του Πούτιν στις 6 Μαΐου 2012, διαδήλωση κατά του Κρεμλίνου στην πλατεία Μπολότναϊα της Μόσχας είχε καταλήξει σε συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας.

  Πολλοί διαδηλωτές είχαν τότε καταδικαστεί σε ποινές μέχρι τριάμισι ετών φυλάκισης σε δίκες «παρωδία», σύμφωνα με τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk