• Αναζήτηση
 • Βόρεια και Νότια Κορέα συγχρόνισαν τα ρολόγια τους

  Τα ρολόγια της με τη Νότια Κορέα συγχρόνισε η Βόρεια Κορέα, σε άλλη μια ένδειξη της αποκλιμάκωσης και της προσέγγισης που επιχειρεί η Πιονγκγιάνγκ με τη γείτονά της.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τα ρολόγια της με τη Νότια Κορέα συγχρόνισε η Βόρεια Κορέα, σε άλλη μια ένδειξη της αποκλιμάκωσης και της προσέγγισης που επιχειρεί η Πιονγκγιάνγκ με τη γείτονά της.

  Η επαναφορά της ώρας «είναι το πρώτο πρακτικό μέτρο που λαμβάνεται μετά τη συνάντηση στην ιστορική σύνοδο κορυφής Βορρά-Νότου» που έγινε την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

  Για πολλά χρόνια, οι δύο Κορέες ήταν συγχρονισμένες, όμως τον Αύγουστο του 2015, καθώς οι σχέσεις τους είχαν επιδεινωθεί, η Βόρεια Κορέα αποφάσισε να αλλάξει ώρα γυρίζοντας πίσω κατά 30 λεπτά τους δείκτες των ρολογιών.

  Η απόφαση αυτή αναθεωρήθηκε μετά την πρόσφατη συνάντηση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν με τον πρόεδρο της Νότιας, Μουν Τζε-ιν.

  Υπενθυμίζεται πως οι ηγέτες των δύο χωρών υπέγραψαν διακήρυξη για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, ενώ οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν πως θα επιδιώξουν συμφωνία που θα εξασφαλίζει τη μόνιμη και σταθερή ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο.

  Η σύναψη της συμφωνίας, 65 χρόνια μετά την ανακωχή στον εμφύλιο πόλεμο στην Κορέα, αναμένεται εντός του έτους, ενώ ο Μουν αναμένεται να επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ το φθινόπωρο.

  Την ίδια ώρα, εν όψει της συνάντησης Τραμπ – Κιμ αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η ημερομηνία και η τοποθεσία της συνάντησης έχουν καθοριστεί και θα ανακοινωθούν «σύντομα».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk