• Αναζήτηση
 • Συρία: Επίθεση σε χωριό τζιχαντιστών με 23 νεκρούς

  Τουλάχιστον 23 άμαχοι, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, σκοτώθηκαν την Πρωτομαγιά σε επιδρομές εναντίον χωριού που ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμ

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τουλάχιστον 23 άμαχοι, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, σκοτώθηκαν την Πρωτομαγιά σε επιδρομές εναντίον χωριού που ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  Στόχος των επιδρομών ήταν το χωριό αλ-Κασρ, στην επαρχία Χασάκα, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση τονίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να πει επί του παρόντος αν οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό ή από τις ιρακινές δυνάμεις.

  Έξι γυναίκες περιλαμβάνονται στους νεκρούς όπως και μερικοί ηλικιωμένοι, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

  Η ιρακινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε στις 19 Απριλίου πολύνεκρες επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ στη συριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

  Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της εδάφους που ήλεγχε από το 2014 στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ. Ελέγχει μόλις το 5% του συριακού εδάφους, σύμφωνα με τον Γάλλο γεωγράφο Φαμπρίς Μπαλάνς.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk