Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτίμησε να συναντήσει τους ψηφοφόρους του στο Μίσιγκαν, παρά να υποχρεωθεί να βρεθεί ανάμεσα στην ελίτ του Τύπου για το περίφημο ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

Αδιαφορώντας για τον Τύπο που θεωρεί ότι είναι άδικος προς το πρόσωπό του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε να πααβρεθεί στην προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν, στόχος της οποίας είναι να εγκωμιάσει αυτά που θεωρεί τα επιτεύγματά του στην οικονομία.

Ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος συχνά επιτίθεται στα «ανέντιμα» μέσα μαζικής ενημέρωσης και χαρακτηρίζει «fake news» κάθε πληροφορία που είναι αρνητική γι’ αυτόν, σνομπάρει συνεπώς για δεύτερη συνεχή χρονιά το καθιερωμένο δείπνο των διαπιστευμένων δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, μια εκδήλωση που κατά παράδοση προσφέρει την ευκαιρία μιας απευθείας επικοινωνίας ανάμεσα σε έναν κωμικό και στον πρόεδρο, μια βραδιά λαμπερή στην οποία παρίστανται και αστέρες του Χόλιγουντ.

«Γιατί να ήθελα να κλειστώ μέσα σε μια αίθουσα με μια ομάδα αριστεριστών που με απεχθάνονται;» δήλωσε ο Ντ. Τραμπ αναφερόμενος στο ετήσιο καθιερωμένο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

«Η απουσία του Τραμπ τοποθετείται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο», γράφει ο ιστορικός Τζούλιαν Ζέλικερ στην ιστοσελίδα του περιοδικού The Atlantic.

«Όχι μόνο ο πρόεδρος είναι εξαιρετικά εχθρικός προς τον Τύπο, αμφισβητώντας τη νομιμότητά του και κατηγορώντας τους δημοσιογράφους ότι είναι εχθροί του κράτους, αλλά δεν δέχεται κανέναν άλλον εκτός από τον κύκλο του Fox News-Breitbart», τα υπερσυντηρητικά μέσα ενημέρωσης που τον υποστηρίζουν, προσθέτει.

Η πλέον σαφής ένδειξη της απόρριψης των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τον Ντόναλντ Τραμπ είναι «η απόφασή του να παραχωρήσει μόνο μία συνέντευξη Τύπου, μόνος απέναντι στους δημοσιογράφους, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του», συνεχίζει ο ιστορικός.

Η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ πραγματοποιήθηκε στο τέλος μιας πυκνής σε πρόγραμμα εβδομάδας για τον αμερικανό πρόεδρο με την επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, την επικύρωση από τη Γερουσία του διορισμού του νέου επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο και την ιστορική σύνοδο κορυφής μεταξύ του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν.