Η επίσκεψη στη Γαλλία του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ολοκληρώθηκε με την υπογραφή 19 πρωτοκόλλων συμφωνιών μεταξύ γαλλικών και σαουδαραβικών επιχειρήσεων, συνολικού ύψους άνω των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτές οι δηλώσεις προθέσεων αφορούν βιομηχανικούς τομείς, όπως εκείνων των πετροχημικών προϊόντων ή της διαχείρισης του ύδατος, αλλά και τους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της υγείας και της αγροτικής ανάπτυξης, επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το φόρουμ γαλλοσαουδαραβικών σχέσεων, μια σύνοδος επικεφαλής επιχειρήσεων και εκπροσώπων των δύο κυβερνήσεων.

Ένα από τα σημαντικότερα σχέδια συνεργασίας που υπογράφηκαν στον τομέα της πετροχημείας ήταν εκείνο μεταξύ της γαλλικής Total και της σαουδαραβικής Aramco.

Η επένδυση, το ύψος της οποίας υπολογίζεται σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια, προβλέπει τη δημιουργία εγκατάστασης στο Τζουμπάιλ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου βρίσκεται ήδη το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Total στον κόσμο.

Η επίσκεψη του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «εκστρατείας γοητείας» της Δύσης με στόχο να προσελκύσει ξένους επενδυτές.