Ο πρίγκιπας Χάρι και η μνηστή του Μέγκαν Μαρκλ ζήτησαν από τους πολίτες που θα ήθελαν να τους στείλουν ένα δώρο για τον γάμο τους τον επόμενο μήνα, αντί αυτού να κάνουν μια δωρεά σε φιλανθρωπική οργάνωση, ανακοίνωσε το γραφείο του 33χρονου πρίγκιπα.

Ο Χάρι και η Αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ, που θα παντρευτούν στον Πύργο του Ουίνδσορ στις 19 Μαΐου, επευφημούνται από πλήθη κόσμου όταν εμφανίζονται δημόσια από τότε που ανακοινώθηκε ο αρραβώνας τους τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε ανακοίνωση, το γραφείο του Χάρι αναφέρει ότι το ζευγάρι «είναι βαθιά εύγνωμον για τη γενναιοδωρία και την εγκαρδιότητα που του επιφυλάσσεται και θα ήθελε πολύ όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να επωφεληθούν από αυτό το πνεύμα γενναιοδωρίας.

Το ζευγάρι ζητεί επομένως από οιονδήποτε θα ήθελε να τιμήσει το γεγονός αυτό, να εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει μια δωρεά σε φιλανθρωπική οργάνωση, παρά να στείλει ένα γαμήλιο δώρο».

Ο Χάρι και η Μαρκλ έχουν επιλέξει επτά φιλανθρωπικές οργανώσεις που θέλουν ο κόσμος να υποστηρίξει, χωρίς να έχουν άμεση σχέση με κάποια από αυτές. Ανάμεσά τους είναι η οργάνωση για την προστασία οροθετικών παιδιών Children’s HIV Association, η Myna Mahila Foundation που βοηθά γυναίκες στις φτωχογειτονιές της Μουμπάι στην Ινδία, η οργάνωση Crisis που προσφέρει για έναν χρόνο στέγη, επαγγελματική κατάρτιση, εργασία και υπηρεσίες υγείας σε άστεγους, η οργάνωση για την προστασία των σέρφερ από τα ακάθαρτα νερά και η Scotty’s Little Soldiers για την υποστήριξη των παιδιών που έχασαν έναν γονιό τους όταν υπηρετούσε στον βρετανικό στρατό.

«Το γεγονός ότι η οργάνωσή μας επιλέχθηκε προσωπικά από τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ είναι μια τεράστια τιμή για τη Scotty’s Little Soldiers και είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες γι’ αυτό», δήλωσε η ιδρύτριά της και χήρα στρατιωτικού Νίκι Σκοτ. «Συνάντησα τον πρίγκιπα Χάρι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και ξέρω ότι είναι βαθιά μέσα στην καρδιά του οι ένοπλες δυνάμεις και η φροντίδα των παιδιών που οι ήρωές μας άφησαν πίσω».

Ο Χάρι, πρώην αξιωματικός του στρατού και έχοντας υπηρετήσει ήδη δύο θητείες στα πεδία της μάχης στο Αφγανιστάν, είναι ένθερμος υποστηρικτής των βετεράνων των ενόπλων δυνάμεων.