Στην Κομισιόν το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πολυσυζητημένο θέμα των πλειστηριασμών και συγκεκριμένα για το εάν μετά το 2019 υφίσταται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο προστασία της πρώτης κατοικίας , κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πολυσυζητημένο θέμα των
πλειστηριασμών και συγκεκριμένα για το εάν μετά το 2019 υφίσταται καθ΄
οιονδήποτε τρόπο προστασία της πρώτης κατοικίας , κατέθεσε ο
Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής τονίζει ότι, «υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία, γιατί χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν στο δρόμο, αφού δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια των σπιτιών τους και επειδή το 2019 παύει το πλέγμα προστασίας του Νόμου «Κατσέλη» 3869/2010».

Σημειώνει επίσης τη δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι, «είναι απόλυτη δέσμευση ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό».

Στο σκεπτικό της ερώτησής του, ο Νίκος Χουντής επικαλείται και τις δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο οποίος εξέφραζε την ανησυχία του για τους πλειστηριασμούς, τονίζοντας – μεταξύ άλλων – ότι, «πιστεύουμε βαθύτατα στο ανθρώπινο και αναφαίρετο δικαίωμα της στέγασης, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε σωστές οικογένειες και υγιή πρόσωπα για την κοινωνία μας».

Καταλήγοντας στα συγκεκριμένα ερωτήματά του, ο Νίκος Χουντής ζητά από την Κομισιόν να αποφανθεί αν α) «μετά το 2019 υφίσταται, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, θεσμική προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό» και β) αν γνωρίζει την ύπαρξη «άτυπης συμφωνίας κυρίων της Κυβέρνησης με τις ελληνικές θεσμικές τράπεζες, προκειμένου να μην προχωρούν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αν μπορεί να υπάρξει τέτοια συμφωνία, δεδομένου ότι πακέτα δανείων έχουν ήδη πωληθεί».

Ζητά επίσης συγκεκριμένα στοιχεία «για τις πωλήσεις πακέτων δανείων των ελληνικών θεσμικών τραπεζών (επωνυμία αγοραστή, ύψος ή/και είδος δανείων, ονομαστική αξία δανείων, τιμή πώλησης, κλπ.)».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk