• Αναζήτηση
 • Κατσίκης: Πλειοψηφία μειοδοσίας όσοι ψηφίσουν «Μακεδονία»

  Τριγμούς έχει προκαλέσει το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στην κυβέρνηση, καθώς οι ΑΝΕΛ αρνούνται να ψηφίσουν πρόταση που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και το εκφράζουν σε όλους τους τόνους. Σήμερα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης χαρακτήρισε «πλειοψηφία μειοδοσίας» όσους βουλευτές ψηφίσουν ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»...

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τριγμούς έχει προκαλέσει το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ στην
  κυβέρνηση, καθώς οι ΑΝΕΛ αρνούνται να ψηφίσουν πρόταση που θα
  περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και το εκφράζουν σε όλους τους τόνους.
  Σήμερα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης χαρακτήρισε «πλειοψηφία
  μειοδοσίας» όσους βουλευτές ψηφίσουν ονομασία που θα περιλαμβάνει τον
  όρο «Μακεδονία».

  Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Κώστας Κατσίκης διευκρίνισε, πάντως, ότι οι ΑΝΕΛ θα πειθαρχήσουν σε ό,τι αποφασίσει αυτή η πλειοψηφία.

  Ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επικαλείται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών του 1992, όπου αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχτεί λύση με τον όρο «Μακεδονία», προϋπόθεση που θεωρητικά μπορεί να αρθεί μόνο σε νέα συνεδρίαση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ωστόσο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να προσπεράσει τη στάση Καμμένου, μέσω πλειοψηφίας «ευθύνης» βουλευτών, κι όχι κομμάτων.

  Πάντως, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι έχουν διαμηνύσει πως δεν θα υπερψηφίζουν στη Βουλή κυβερνητικές προτάσεις που εφόσον δεν στηρίζονται και από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk