Η Κύπρος ενισχύει το ναυτικό της και την επιτήρηση της ΑΟΖ

Στον Λιμένα Λάρνακας της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμενόταν να φτάσει την Τρίτη το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης, στο

Εν μέσω τουρκικών απειλών για τις γεωτρήσεις εντός της ΑΟΖ Κύπρου, η κυπριακή κυβέρνηση αποκτά το πρώτο πολεμικό της πλοίο, εξοπλισμένων με κατευθυνόμενα βλήματα. Ετσι η πυραυλάκατος ή το «Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης», όπως το χαρακτήρισε η Λευκωσία αναμενόταν να φθάσει τα επόμενα 24ωρα στον Λιμένα Λάρνακας, στο πλαίσιο υλοποίησης Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις και για τη διενέργεια των κατάλληλων τελωνειακών ελέγχων.

Η επίσημη τελετή ένταξης του πλοίου στην Εθνική Φρουρά θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου 2018, στη Ναυτική Βάση «Αντγος Ε. Φλωράκης».

Το πλοίο αναμένεται να αξιοποιηθεί σύντομα για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ και άλλες συναφείς δραστηριότητες. Στο πλοίο εκπαιδεύτηκαν Κύπριοι αξιωματικοί και άνδρες της Εθνικής Φρουράς. Η πυραυλάκατος (P61) έχει τη δυνατότητα να φέρει διαθέτει και υπερσύγχρονα συστήματα επιτήρησης και επισήμανσης θαλάσσιων, επίγειων και εναέριων στόχων. Αγοράστηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω διακρατικής Συμφωνίας με το Ισραήλ και κατασκευάζεται από τα Ισραηλινά Ναυπηγεία στη Χάιφα.

Η καθέλκυση του πρώτου πλοίου ανοικτής θαλάσσης η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της παραγγελίας του σκάφους, αποτελεί το πρώτο βήμα ενός σημαντικού στόχου που έχει θέσει το Υπουργείο Άμυνας για την ενίσχυση του Ναυτικού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk