• Αναζήτηση
 • Πεδίο μάχης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το άσυλο στον τούρκο στρατιωτικό

  Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης με αφορμή τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στον έναν από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016. Στο στόχαστρο της ΝΔ μπήκε το αίτημα της κυβέρνησης για ακύρωση του ασύλου, που χρονικά ήρθε λίγο μετά την οργισμένη αντίδραση της Αγκυρας. Τι απαντά στη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης με αφορμή τη χορήγηση
  πολιτικού ασύλου στον έναν από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που
  έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο
  του 2016. Στο στόχαστρο της ΝΔ μπήκε το αίτημα της κυβέρνησης για
  ακύρωση του ασύλου, που χρονικά ήρθε λίγο μετά την οργισμένη αντίδραση
  της Αγκυρας. Τι απαντά στη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης
  Τζανακόπουλος.

  Βολές ΝΔ για το αίτημα ακύρωσης του ασύλου στον τούρκο στρατιωτικό

  «»Ως κράτος δικαίου η Ελλάδα σέβεται την διάκριση των εξουσιών» και «πράττει τα δέοντα για να έχουν δίκαιη δίκη» οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δήλωσε προσφάτως ο κ. Αλ. Τσίπρας και μάλιστα παρουσία του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν», υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

  Για να καταλήξει, «κατόπιν τούτου το ερώτημα που έχουν οι πολίτες και οφείλει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι αυτονόητο: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου που αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;»

  Τι απαντά η κυβέρνηση

  «Η Νέα Δημοκρατία προφανώς αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα και κάνει λόγο για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτηση του στο Twitter.

  «Η ΝΔ προφανώς αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα και κάνει λόγο για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Τη στιγμή μάλιστα που η αίτηση ακύρωσης παραπέμπει το θέμα ακριβώς στην κρίση της Δικαιοσύνης.

  »Πώς όμως η ΝΔ να τα πάει καλά με τη διάκριση των εξουσιών όταν ο κος Μητσοτάκης μπερδεύει τον Μοντεσκιέ με το Ρουσώ…», αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.

  Στο στόχαστρο και της Κεντροαριστεράς βρέθηκε η κυβέρνηση για την κίνησή της να ζητήσει ακύρωση του πολιτικού ασύλου στον έναν από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016. Θεοδωράκης και Λοβέρδος επικρίνουν με σφοδρότητα την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για κρυφές δεσμεύσεις ένταντι του Ερντογάν, καθώς και για καταπάτηση κάθε δημοκρατικής αρχής και ευαισθησίας.

  Βολές Θεοδωράκη

  «Στην Ελλάδα λειτουργεί ακόμη κράτος δικαίου» τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, και καλεί την κυβέρνηση της Τουρκίας, αλλά και την κυβέρνηση της Ελλάδας, να το αντιληφθούν.

  «Τα αλισβερίσια και οι κρυφές δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα απέναντι στον κ. Ερντογάν δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες, ούτε τους Έλληνες λειτουργούς της Δικαιοσύνης» συνεχίζει στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωράκης.

  Πυρά Λοβέρδου

  Στην ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει: «Είναι πραγματικότητα: οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στον Τούρκο πρόεδρο αποκαλύπτονται συνεχώς. Η τελευταία αποκάλυψη, όμως, είναι και η πιο εξόφθαλμη: ο πρωθυπουργός που, παρότι αναρμόδιος, θα αποφάσιζε την έκδοση των οκτώ Τούρκων σε δεκαπέντε ημέρες, σήμερα έκανε το «καθήκον» του.

  »Η κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των «κεντρώων πατριωτών», αποφάσισε να ζητήσει την ακύρωση της απόφασης της επιτροπής πολιτικού ασύλου, να δώσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους.

  »Απροκάλυπτοι, κυνικοί, καταπατητές κάθε δημοκρατικής αρχής κι ευαισθησίας, αυτό απέδειξαν πως είναι οι κυβερνώντες με την απόφαση που πήραν σήμερα.»

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk