• Αναζήτηση
 • Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνεται μόνο με τον εαυτό του

  Τις διεργασίες στις οποίες βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του 2018 και ό,τι αυτό φέρει [έξοδο από μνημόνια, εκλογές...] εξηγεί επί της ουσίας σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας: «Αν έχει νόημα με κάποιον να συγκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον ίδιο τον εαυτό του».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τις διεργασίες στις οποίες βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του 2018 και ό,τι
  αυτό φέρει [έξοδο από μνημόνια, εκλογές…] εξηγεί επί της ουσίας σε
  συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος,
  λέγοντας: «Αν έχει νόημα με κάποιον να συγκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον
  ίδιο τον εαυτό του».

  Συγκεκριμένα, σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», με τίτλο «Η δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισημαίνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση δεν έχουν να συγκριθούν με την κολοσσιαία αποτυχία της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου. Αυτό αφορά κάποιους ελάχιστους και ελάχιστες που συνηθίζουν να κυκλοφορούν στα κοσμικά σαλόνια της πρωτεύουσας, κάποια μέλη της παλιάς πολιτικής ελίτ και κάποιους γνωστούς μεγαλοδημοσιογράφους που επαναλαμβάνουν τα αφηγήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χωρίς μάλιστα να τα καλοσκέφτονται».

  «Αν έχει νόημα με κάποιον να συγκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον ίδιο τον εαυτό του», επισημαίνει κι αυτό για: «να εξηγήσει τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του, τις αποφάσεις που πήρε, τις τακτικές του επιλογές αλλά και τις αναγκαστικές παρεκκλίσεις από τον αρχικό του σχεδιασμό. Να περιγράψει τον ιδεολογικό του ορίζοντα, να αναλύσει τους στόχους του, να θέσει τις κοινωνικές και πολιτικές διαχωριστικές γραμμές του μέλλοντος. Και το 2018, έτος ορόσημο για την έξοδο από το πρόγραμμα και την μνημονιακή επιτροπεία, θα είναι ο κατεξοχήν κατάλληλος χρόνος για κάτι τέτοιο. Από την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί και η έκβαση της επόμενης μεγάλης πολιτικής μάχης. Θα εξαρτηθεί αν και κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ θα δικαιώσει τις προσδοκίες των κοινωνικών δυνάμεων που τον έφεραν στην κυβερνητική εξουσία».

  Ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει πως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι εκπρόσωποι της παραδοσιακής πολιτικής ελίτ της χώρας υπερασπίζονται με τέτοια ένταση και τέτοια επιμονή τις προηγούμενες επιλογές τους, το πολιτικό τους παρελθόν και μιλάει για «αγωνιώδη προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναφέρει στο πολιτικό προσκήνιο τη συζήτηση για το αλήστου μνήμης success story του 2014».

  Επισημαίνει πως «η επανάληψη του αφηγήματος του success story εκ μέρους της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ είναι η απόδειξη ότι ο πολιτικός της σχεδιασμός είναι να ακολουθήσει την ίδια βαθειά αντιδραστική πολιτική της περιόδου 2012-2014 και αυτή είναι σίγουρα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιπλοκή».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk