• Αναζήτηση
 • Συνομιλία Τραμπ-Αμπάς στον απόηχο των δηλώσεών του για Ιερουσαλήμ

  Μετά τις δηλώσεις περί αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε αποδέκτης επικριτικών σχολίων, με τον τούρκο ομόλογό του να απειλεί την Ουάσινγκτον με διακοπή σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας. Στον απόηχο των αντιδράσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συνομιλήσει τηλεφωνικά με πολλούς ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μετά τις δηλώσεις περί αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε αποδέκτης επικριτικών σχολίων, με τον τούρκο ομόλογό του να απειλεί την Ουάσινγκτον με διακοπή σχέσεων Ισραήλ – Τουρκίας.

  Στον απόηχο των αντιδράσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συνομιλήσει τηλεφωνικά με πολλούς ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής.

  Σύμφωνα με το Reuters, ο αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη επικοινωνήσει με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

  Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ανέφερε ότι πρόκεται να έχει μια επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.

  Την περασμένη εβδομάδα, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Τραμπ θα ανακοινώσει την Τετάρτη ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ωστόσο θα αναβάλει και πάλι τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλημ.

  Ο γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ είπε ότι ο Τραμπ δεν έχει λάβει ακόμη μια οριστική απόφαση για το θέμα.

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αραβικός Σύνδεσμος, η Παλαιστινιακή Αρχή, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες έχουν προειδοποιήσει ότι μια τέτοια αναγνώριση θα έχει αντίκτυπο σε όλη την περιοχή και θα είναι καταστροφική για την ειρηνευτική διαδικασία.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk