• Αναζήτηση
 • Αποφυλακίστηκε Γερμανός που είχε συλληφθεί στην Τουρκία

  Γερμανός πολίτης, που είχε φυλακιστεί στην Τουρκία «για πολιτικούς λόγους», αποφυλακίστηκε από την Άγκυρα, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Η απελευθέρωσή του έγινε στις 22 Οκτωβρίου. Δεν απαγορεύεται πλέον στο πρόσωπο αυτό να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε σε τακτική συνέντευξη Τύπου ο Ράινερ Μπρόιλ, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Γερμανός πολίτης, που είχε φυλακιστεί στην Τουρκία «για πολιτικούς λόγους», αποφυλακίστηκε από την Άγκυρα, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

  «Η απελευθέρωσή του έγινε στις 22 Οκτωβρίου. Δεν απαγορεύεται πλέον στο πρόσωπο αυτό να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε σε τακτική συνέντευξη Τύπου ο Ράινερ Μπρόιλ, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

  Εννέα Γερμανοί, οι περισσότεροι από τους οποίους διαθέτουν διπλή γερμανική και τουρκική υπηκοότητα, εξακολουθούν να κρατούνται στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτσέλ.

  Στα τέλη Οκτωβρίου αποφυλακίστηκε ο γερμανός ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Πέτερ Στόιτνερ.

  Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα τεταμένες μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, για το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες.

  Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες θεωρούνται από τις τουρκικές αρχές ύποπτοι για σχέσεις με τους Κούρδους ή με το κίνημα του Γκιουλέν.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk