• Αναζήτηση
 • Τυνησία: Υπέκυψε ο αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση από ισλαμιστή

  Υπέκυψε την Πέμπτη στα τραύματά του ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, ο οποίος χθες δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν «εξτρεμιστή» κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου στην Τύνιδα, ανακοίνωσε στο AFP το υπουργείο Εσωτερικών. Ο διοικητής Ριάντ Μπαρούτα, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα στη διάρκεια της χθεσινής επίθεσης, «εξέπνευσε», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Γιάσερ Μεσμπάχ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Υπέκυψε την Πέμπτη στα τραύματά του ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, ο οποίος χθες δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν «εξτρεμιστή» κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου στην Τύνιδα, ανακοίνωσε στο AFP το υπουργείο Εσωτερικών.
  Ο διοικητής Ριάντ Μπαρούτα, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα στη διάρκεια της χθεσινής επίθεσης, «εξέπνευσε», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Γιάσερ Μεσμπάχ.

  Ο φερόμενος δράστης, ο οποίος σύμφωνα με το υπουργείο ήταν γνωστός στις αρχές για τις ριζοσπαστικές ισλαμιστικές απόψεις του, συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση. Ο δεύτερος αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά.

  Πηγή ασφαλείας είπε στο Reuters ότι ο συλληφθείς είναι 25 ετών από το Εταντάμεν, ένα από τα μεγαλύτερα και φτωχότερα προάστια της Τύνιδας.

  «Τον γνωρίζω καλά, είναι το μικρότερο παιδί μιας οικογένειας οκτώ γιων και μιας κόρης, η οποία εργάζεται στις διοικητικές υπηρεσίες του κονοβουλίου», είπε ο Χαμίντ, ένας από τους γείτονές του στο Reuters.

  Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, ο ύποπτος ως δράστης δήλωσε μετά την επίθεση ότι θεωρεί τους αστυνομικούς «τυράννους».

  Σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα στο Reuters, την ώρα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς ο συλληφθείς φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο θεός είναι Ύψιστος).

  Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος ομολόγησε ότι «ασπάστηκε τον τακφιρισμό πριν από τρία χρόνια και πιστεύει ότι η δολοφονία μελών των δυνάμεων ασφαλείας είναι μια μορφή τζιχάντ» (Σ.τ.Σ: Οι τακφιριστές κηρύσσουν τον αφορισμό, ακόμη και τον θάνατο, όλων όσοι δεν ακολουθούν την ερμηνεία του Κορανίου που προτείνουν οι ίδιοι).

  Μεγάλος αριθμός αστυνομικών αναπτύχθηκε χθες στην πλατεία Μπαρντό μετά την επίθεση, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

  Η πλατεία βρίσκεται απέναντι από το κτίριο του κοινοβουλίου και κοντά στο μουσείο του Μπαρντό, όπου 21 άνθρωποι -κυρίως ευρωπαίοι τουρίστες – σκοτώθηκαν από την επίθεση τριών ενόπλων τον Μάρτιο 2015.

  Πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό στη χώρα αυτή, η οποία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας μετά τις φονικές επιθέσεις του 2015.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk