• Αναζήτηση
 • Τραμπ: Θανατική ποινή στον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης

  «Να επιβληθεί θανατική ποινή» στον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την Τρίτη στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ζητά ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ξακαθαρίζοντας πως θα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να σταλεί ο δράστης στο Γκουαντάναμο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Να επιβληθεί θανατική ποινή» στον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την Τρίτη στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ζητά ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

  Το συμβάν, με τον τραγικό απολογισμό των οκτώ νεκρών και 12 τραυματιών, που συγκλόνισε τη Νέα Υόρκη στην πιο αιματηρή επίθεση μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, είναι το πρώτο που καλείται να χειριστεί ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

  Αγνοώντας τις επίσημες νομικές διαδικασίες, δημοσίευσε στο κοινωνικό δίκτυο «Ο τρομοκράτης της Νέας Υόρκης είναι ικανοποιημένος με την πράξη του και ζήτησε να κρεμάσει το λάβαρο του ΙΚ στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά 12. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ!»

  Ο 29χρονος ουζμπέκος Σαϊφούλο Σαΐποφ παρέσυρε με ένα λευκό νοικιασμένο φορτηγάκι πεζούς και ποδηλάτες, ενώ δήλωσε πως δε θα σταματούσε εάν δεν συγκρουόταν με το σχολικό λεωφορείο. Εξέφρασε ικανοποίηση από την πράξη του, ενώ τόνισε ότι σκόπιμα επέλεξε να δράσει την ημέρα του Χάλοουιν, για να είναι σίγουρος ότι θα κυκλοφορεί αρκετός κόσμος στους δρόμους.

  Επίσης, ο Τραμπ δήλωσε πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να στείλει τον δράστη στην ύψιστη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο, μια άνευ προηγουμένου κίνηση, που θα ξεσήκωνε βουνό νομικών ερωτήσεων, καθώς και αντιδράσεις από βετεράνους αξιωματούχους ασφαλείας.

  Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν θα έστελνε τον Σαΐποφ στο Γκουαντάναμο, ο πρόεδρος απάντησε «θα το σκεφτόμουν σίγουρα αυτό, ναι».

  «Το FBI θα έχανε το μυαλό του εάν συνέβαινε αυτό» εξηγεί ο Τζόσουα Γκέλντζερ, πρώην δικηγόρος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Όπως διευκρινίζει, η κίνηση αυτή θα κατέρριπτε τον προσεκτικό τρόπο που προσεγγίζονται οι τρομοκράτες και που χειρίζονται οι τρομοκρατικές πράξεις.

  Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος έκρινε ότι ο Σαΐποφ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «εχθρικός μαχητής», κάτι που θα μείωνε δραστικά τα δικαιώματα της υπεράσπισής του. Ωστόσο, η κυβέρνηση Τραμπ δεν προχώρησε στον χαρακτηρισμό αυτό.

  «Η κυβέρνηση έχασε μια σημαντική ευκαιρία να στείλει ισχυρό μήνυμα στους τρομοκράτες και να κάνει την Αμερική ασφαλέστερη», σχολίασε ο γερουσιαστής Λίντσει Γκράχαμ.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk