• Αναζήτηση
 • Μπερλουσκόνι: Η κεντροδεξιά θα κερδίσει τις εκλογές

  O Mπερλουσκόνι ξαναχτυπά, αυτή τη φορά με πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια ανέφερε ότι η κεντροδεξιά πρόκειται «να κερδίσει τις εκλογές και να προχωρήσει στη σύνθεση νέας κυβέρνησης με 20 υπουργούς - 8 πολιτικούς και 12 εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  O Mπερλουσκόνι ξαναχτυπά, αυτή τη φορά με πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια ανέφερε ότι η κεντροδεξιά πρόκειται «να κερδίσει τις εκλογές και να προχωρήσει στη σύνθεση νέας κυβέρνησης με 20 υπουργούς – 8 πολιτικούς και 12 εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών».

  Ο Μπερλουσκόνι πιστεύει ότι η δυνατότητα αυτή θα προκύψει εφόσον συναφθεί εκλογική συμμαχία της Φόρτσα Ιτάλια με τη Λέγκα και το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας». Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας αναμένεται να συζητηθούν απόψε σε δείπνο στην πόλη Κατάνια, στο οποίο θα πάρουν μέρος ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και η επικεφαλής των «Αδελφών της Ιταλίας» Τζόρτζια Μελόνι.

  Ο ιταλός πολιτικός και επιχειρηματίας αναφέρθηκε στη μελλοντική στρατηγική της συντηρητικής παράταξης, επ’ ευκαιρία της εκστρατείας των περιφερειακών εκλογών στην Σικελία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

  Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπικές έρευνες, ο υποψήφιος των τριών κομμάτων της κεντροδεξιάς και της δεξιάς Nέλο Μουσουμέτσι συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες να υπερισχύσει τον υπόλοιπων υποψηφίων για την προεδρία της περιφέρειας.

  Παρά ταύτα, ο Μπερλουσκόνι δεν έδωσε το αναγκαίο «πράσινο φως» για να οργανωθεί μια τελευταία ενιαία πολιτική συγκέντρωση, μαζί με τα άλλα δυο κόμματα που στηρίζουν τον Μουσουμέτσι. Μια κίνηση που δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές, ιδίως σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, στα δικαιώματα που πρέπει να έχουν οι ξένοι υπήκοοι που ζουν μόνιμα και με άδεια παραμονής στην Ιταλία, αλλά και σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Κόσμος