• Αναζήτηση
 • Ιράν: Οι ΗΠΑ είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός μας

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός» του Ιράν και η Τεχεράνη δεν θα υποκύψει ποτέ στην πίεση της Ουάσινγκτον σχετικά με την πολυεθνή πυρηνική συμφωνία, δήλωσε την Πέμπτη σε τηλεοπτική ομιλία του ο ανώτατος ιρανός ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός» του Ιράν και η Τεχεράνη δεν θα υποκύψει ποτέ στην πίεση της Ουάσινγκτον σχετικά με την πολυεθνή πυρηνική συμφωνία, δήλωσε την Πέμπτη σε τηλεοπτική ομιλία του ο ανώτατος ιρανός ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

  Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέσπασε το μέτωπο των μεγάλων δυνάμεων τον περασμένο μήνα αρνούμενος να επιβεβαιώσει επισήμως τη συμμόρφωση του Ιράν προς την πυρηνική συμφωνία. Βάσει της συμφωνίας, οι περισσότερες κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ιράν αίρονται με αντάλλαγμα τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

  «Η εχθρότητα της Αμερικής είναι προς το ιρανικό έθνος … Η Αμερική είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός του έθνους μας … Δεν θα δεχθούμε ποτέ τον εκφοβισμό τους για την πυρηνική συμφωνία», δήλωσε ο Χαμενεΐ.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk