• Αναζήτηση
 • Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πουτζδεμόντ

  Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί από την ισπανική εισαγγελία σε βάρος του έκπτωτου καταλανού προέδρου και άλλων τεσσάρων αυτονομιστών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί από την ισπανική εισαγγελία σε βάρος του έκπτωτου καταλανού προέδρου και άλλων τεσσάρων αυτονομιστών. Καμία μετατόπιση δεν φαίνεται από την πλευρά του Κάρλες Πουτζδεμόντ όσον αφορά στο θέμα της κατάθεσής του στο ισπανικό δικαστήριο. Παραμένει στο Βέλγιο, αρνούμενος να εμφανιστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, κίνηση που αναμένεται να φέρει νέες σκληρές δηλώσεις από την ισπανική μεριά.

  Όπως τόνισε ο δικηγόρος του πρώην καταλανού προέδρου, το κλίμα που επικρατεί στη Μαδρίτη δεν επιτρέπει στον τελευταίο να εμφανιστεί.

  Σε συνέντευξή του στην De Morgen ο Πολ Μπέκερτ, ανέφερε ότι ο έκπτωτος πρόεδρος δεν εμπιστεύεται στο παραμικρό την ισπανική δικαιοσύνη και προτίθεται να παραμείνει το επόμενο χρονικό διάστημα στις Βρυξέλλες.

  Ισπανία για Πουτζδεμόν: Ενταλμα σύλληψης αν δεν έρθει να καταθέσει

  Αν ο  ηγέτης της Καταλανίας Κάρλες Πουτζδεμόν δεν εμφανιστεί στο δικαστήριο να καταθέσει, θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας.

  «Όταν κάποιος δεν εμφανίζεται αφού παραπέμπεται από δικαστή για να καταθέσει, στην Ισπανία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, συνήθως εκδίδεται ένταλμα σύλληψης», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Carlos Lesmes.

  Ο καταλανός ηγέτης δήλωσε την Τετάρτη ότι θα αγνοήσει τη δικαστική εντολή να επιστρέψει στην Ισπανία και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο το πωρί της Πέμπτης.

  Από τις Βρυξέλλες ο βέλγος δικηγόρος του, Πολ Μπέκερτ, δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν παρουσιάσθηκε ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα Πέμπτη διότι «το κλίμα δεν είναι καλό και είναι καλύτερα να κρατήσει αποστάσεις».

  «Ο Πουτζντεμόν έχει την πρόθεση να συνεργασθεί με την ισπανική και τη βελγική δικαιοσύνη, αν του ζητηθεί», διευκρίνισε.

  Προφυλάκιση των μελών της καταλανικής ηγεσίας ζητά ο εισαγγελέας

  Ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκιση των μελών της αυτονομιστικής ηγεσίας της Καταλονίας όσο διαρκεί η έρευνα.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk