• Αναζήτηση
 • ΗΠΑ: Στη δικαιοσύνη οι δικηγόροι 10χρονης που απειλείται με απέλαση

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι δικηγόροι ενός 10χρονου κοριτσιού που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και συνελήφθη στις ΗΠΑ, μετά από χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να απελαθεί διότι δεν διαθέτει άδεια παραμονής και ζητούν την απελευθέρωση της.

  «Τα νοσοκομεία θεωρούνται ευαίσθητα μέρη σύμφωνα με τον κανονισμό ακόμη και των υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας και άρα οι συνοριοφύλακες δεν θα πρέπει να συλλαμβάνουν ανθρώπους εκεί, πολύ περισσότερο παιδιά», υπογραμμίζει ο Μάικλ Ταν δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU). «Οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι παράνομες, σκληρές και απειλούν να ωθήσουν τους γονείς που έχουν άρρωστα παιδιά να μην ζητούν βοήθεια», συνεχίζει στην ανακοίνωση ο Ταν.

  Η Ρόζα Μαρία Ερνάντες έφτασε στις ΗΠΑ σε ηλικία τριών μηνών μαζί με τους γονείς της. Πλέον είναι 10 ετών και την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του Τέξας προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όταν η υπηρεσία μετανάστευσης έκανε έλεγχο στο όχημα.

  Στη συνέχεια οι πράκτορες της υπηρεσίας ακολούθησαν το κορίτσι στο νοσοκομείο και μόλις ολοκληρώθηκε η επέμβαση περίμεναν το πράσινο φως των γιατρών για να τη συλλάβουν. Τώρα βρίσκεται σε ένα κέντρο όπου κρατούνται ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες, σύμφωνα με την ACLU.

  Η υπηρεσία φύλαξης συνόρων ανακοίνωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συλλάβει το κορίτσι και να το μεταφέρει στο κέντρο κράτησης καθώς δεν είχε νόμιμα χαρτιά και δεν συνοδευόταν από έναν κηδεμόνα.

  Ένας συγγενής του κοριτσιού, Αμερικανός πολίτης, συνόδευε το κορίτσι στο νοσοκομείο, όμως όχι οι γονείς της διότι ούτε εκείνοι διαθέτουν νόμιμη άδεια παραμονής και φοβήθηκαν ότι θα συλληφθούν. Το ζευγάρι είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ όταν η Ρόζα ήταν βρέφος προκειμένου να μπορέσουν να της προσφέρουν καλύτερη ιατρική φροντίδα.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk