• Αναζήτηση
 • Τσεχία: Προς κυβέρνηση μειοψηφίας ο Μπάμπις

  Το κόμμα ΑΝΟ του Αντρέι Μπάμπις, που ήταν ο νικητής των τσεχικών εκλογών, θα αποπειραθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού τα άλλα κόμματα απέρριψαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν μαζί του σ' έναν κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε ο Μπάμπις αφού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το κόμμα ΑΝΟ του Αντρέι Μπάμπις, που ήταν ο νικητής των τσεχικών εκλογών, θα αποπειραθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού τα άλλα κόμματα απέρριψαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν μαζί του σ’ έναν κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε ο Μπάμπις αφού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας.

  Ο Μπάμπις δήλωσε πως ελπίζει ότι μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων θα έχει σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση και πως θέλει να αποφύγει μια κατάσταση στην οποία το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2018 δεν θα εγκριθεί στο κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας προσωρινός προϋπολογισμός.

  Το ANO κέρδισε αυτόν τον μήνα τις βουλευτικές εκλογές με μεγάλη διαφορά, όμως τα άλλα κόμματα αρνούνται να υποστηρίξουν μια κυβέρνηση η οποία περιλαμβάνει τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Μπάμπις, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη.

  Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μπάμπις έκρυψε το 2008 ότι είναι ιδιοκτήτης ενός αγροκτήματος και ενός κέντρου συνεδρίων ώστε να μπορέσει να είναι υποψήφιος για μια επιδότηση 2 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Μπάμπις αρνείται οποιαδήποτε ενοχή και υποστηρίζει πως οι κατηγορίες σε βάρος του έχουν πολιτικά κίνητρα.

  Αφού συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν, ο Μπάμπις δήλωσε πως «λυπάται πολύ» που τα άλλα κόμματα δεν έδωσαν στο ANO μια ευκαιρία στις συνομιλίες.

  Ο Ζέμαν ζήτησε από τον Μπάμπις να σχηματίσει κυβένηση και στην κοινή συνέντευξη Τύπου είπε επίσης πως θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, αν η πρώτη απόπειρά του δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στην κάτω βουλή του τσεχικού κοινοβουλίου.

  Κόσμος