• Αναζήτηση
 • Αγωγή Ερντογάν κατά βουλευτή που τον αποκάλεσε «φασίστα»

  Αγωγή εναντίον ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος αποκάλεσε τον Ερντογάν «φασίστα δικτάτορα», κατέθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αγωγή εναντίον ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος αποκάλεσε τον Ερντογάν «φασίστα δικτάτορα», κατέθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

  Ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τεζκάν επέκρινε έντονα τον Ερντογάν και την «ατμόσφαιρα τρόμου» που επικρατεί στην Τουρκία.

  Ο δικηγόρος του τούρκου προέδρου, ο Χουσεΐν Αϊντίν, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Καταθέσαμε αγωγή εναντίον του Μπουλέντ Τεζκάν στο γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας για το αδίκημα της προσβολής του προέδρου».

  «Αν προσπαθείς να τρομάξεις τους ανθρώπους και να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα τρόμου, παρουσιάζοντας πράγματα που είναι νόμιμο να ειπωθούν ως παράνομα, δεν θα αποθαρρυνθούμε», δήλωσε ο βουλευτής στη διάρκεια ομιλίας του στην Τεκιρντάγ, επικρίνοντας τις τοπικές δικαστικές αρχές.

  Τα σχόλιά του θεωρήθηκαν υπεράσπιση του τοπικού δημάρχου, που ανήκει στο CHP, ο οποίος ανακρίθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα από τις αρχές, επειδή αποκάλεσε τον Ερντογάν «δικτάτορα» στη διάρκεια ενός συνεδρίου του κόμματος.

  «Δεν γνωρίζω αν ο δήμαρχός μας είπε κάτι τέτοιο ή όχι. Εγώ εδώ στο Τεκιρντάγ το λέω τώρα: Ο Eρντογάν είναι ένας φασίστας δικτάτορας», τόνισε ο Τεζκάν.

  Η προσβολή του προέδρου είναι αδίκημα στην Τουρκία, το οποίο επισύρει ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk