• Αναζήτηση
 • Τέλος από την αστυνομία στην ομηρεία πολιτών στην Βρετανία

  Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει ένα «περιστατικό σε εξέλιξη» σε πάρκο ψυχαγωγίας στο Νανίτον της κεντρικής Αγγλίας. Ενημερώνει τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τέλος στην κατάσταση ομηρίας σε εμπορικό κέντρο στο Νανίτον της κομητείας Γουόρικσιρ έδωσε η αστυνομία, όπως μετέδωσε το BBC. Ελευθερώθηκαν οι δύο όμηροι και συνελήφθη ο ένοπλος έπειτα από τετράωρη επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία είχε κληθεί να αναλάβει δράση κατά τις 14:30 τοπική ώρα, οπότε ενημερώθηκε ότι άνδρας κρατούσε ομήρους στον χώρο του μπόουλινγκ του πάρκου αναψυχής Bermuda. Το περιστατικό δεν συνδέεται με την τρομοκρατία, ενώ δεν σημειώθηκαν απώλειες.  Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων των Δυτικών Μιντλαντς ανέφερε νωρίτερα ότι η αστυνομία εξέτασε ύποπτο στο σημείο της ομηρίας και αργότερα ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όπως έγραψε σε tweet της η Υπηρεσία, η κατάσταση των δύο ομήρων εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι δεν φέρουν τραυματισμούς οπότε αφέθηκαν ελεύθεροι.  Pleased to say that the situation in  is now resolved. One suspect treated at scene and taken to hospital by ambulance…

  Σύμφωνα με όλες τις αναφορές, ένοπλος κρατούσε ομήρους. O υπεύθυνος του εμπορικού κέντρου ανέφερε ότι δύο άτομα κρατούνταν εντός του κτιρίου. Η αστυνομία κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει το εμπορικό κέντρο, επισημαίνοντας πάντως ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με την τρομοκρατία και ότι δεν υπάρχουν απώλειες.   Επίσημο tweet της βρετανικής αστυνομίας ανέφερε νωρίτερα ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με την τρομοκρατία. 


  Officers are dealing with ongoing incident at Bermuda Park,  and confirm this incident is unconnected to any terrorist activity

  Ο υπεύθυνος του εμπορικού κέντρου, Μέχντι Αμσάρ, δήλωσε στο Sky News ότι ένοπλος στον χώρο του μπόουλινγκ κρατά ομήρους δύο μέλη του προσωπικού της επιχείρησης.   O Αμσάρ αναφέρθηκε, ακόμη, και σε πληροφορία που έλαβε από διευθύντρια του σύμφωνα με την οποία ο δράστης πιστεύεται ότι είναι πρώην σύντροφος μέλους του προσωπικού.   Ο υπεύθυνος ανέφερε ότι δεν υπήρξε επικοινωνία με τους δύο υπαλλήλους που πιστεύεται ότι κρατούνται όμηροι. Σημείωσε, όμως, ότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι όπως και οι επισκέπτες του κέντρου είναι ασφαλείς. Κατόπιν ελέγχου που διεξήχθη στο κτίριο, πάντως, διαπιστώθηκε ότι δύο κρατούνται ακόμη και πιθανολογείται ότι είναι οι υπάλληλοι με τους οποίους δεν έχουν επικοινωνήσει. 


  «Κρύβομαι στην τουαλέτα με άλλους 20 ανθρώπους»
  Αυτόπτης μάρτυρας, o 16χρονος μαθητής Ίντεν Τζέιμς, δήλωσε στον Guardian ότι μόλις έφτασε στον κινηματογράφο είδε τον χώρο να εκκενώνεται διότι, όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, ένοπλος βρισκόταν στον χώρο του μπόουλινγκ.   «Ο ένοπλος κρατά ομήρους τον διευθυντή και έναν 17χρονο. Ο νεαρός που είναι ψηλός, σωματώδης και φορά μαύρο T – shirt, βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την αστυνομία για λογαριασμό του ενόπλου.Δεν ξέρουμε όμως ποιες είναι οι απαιτήσεις του δράστη, καθώς η αστυνομία δεν μας επιτρέπει να πλησιάσουμε.»  »Τον χώρο έχουν περικυκλώσει 30 περιπολικά, σκύλοι της αστυνομίας και ένα ελικόπτερο οπότε η κατάσταση μοιάζει ελεγχόμενη» δήλωσε ο Τζέιμς.   «Κρύβομαι στην τουαλέτα με άλλους 20 ανθρώπους. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει τον χώρο του μπόουλινγκ. Μου είπε ότι ο ένοπλος βρίσκεται δίπλα στην πόρτα με έναν όμηρο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο BBC.  Το αρχικό tweet των αστυνομικών δυνάμεων μιλούσε για «περιστατικό σε εξέλιξη» σε πάρκο ψυχαγωγίας στο Νανίτον της κεντρικής Αγγλίας, ειδοποιώντας του πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.


  Officers are currently dealing with an ongoing incident at Bermuda Park, . Please avoid the area.

  Officers are currently dealing with an ongoing incident at Bermuda Park, . Please avoid the area.  Η αστυνομία του Γουόρικσιρ στην κεντρική Αγγλία δεν έδινε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες στον λογαριασμό της στο Twitter αλλά οι συνεχείς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν εξ’ αρχής λόγο για ένοπλο, ο οποίος έχει συλλάβει ομήρους στον χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει κινηματογράφο και αίθουσα για μπόουλινγκ.

  Εικόνες στο Twitter δείχνουν πλήθος περιπολικών που έχουν σπεύσει στην περιοχή, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δρόμοι που οδηγούν στο πάρκο έχουν αποκλειστεί.  Δημοσιογράφος της Coventry Telegraph, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες που δημοσιεύουν πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφεραν ότι ελικόπτερο ασθενοφόρο προσγειώθηκε στην περιοχή, όπου έχουν σπεύσει και άλλα ασθενοφόρα.
  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk