• Αναζήτηση
 • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλόριντα ενόψει ομιλίας υπέρμαχου του «λευκού έθνους»

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Φλόριντα ο κυβερνήτης της Πολιτείας, καθώς για την Πέμπτη προγραμματίζεται διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας ενός υπέρμαχου της λευκής ανωτερότητας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Φλόριντα ο κυβερνήτης της Πολιτείας, καθώς για την Πέμπτη προγραμματίζεται διαδήλωση  εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας ενός υπέρμαχου της λευκής ανωτερότητας.

  Στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα αναμένεται να αναπτυχθούν εκατοντάδες αστυνομικοί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ομιλία του Ρίτσαρντ Σπένσερ στο πανεπιστήμιο στο Γκέινσβιλ πραγματοποιείται περίπου δύο μήνες μετά τη διεξαγωγή διαδηλώσεων από νεοναζιστές και υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, που κατέληξαν σε βίαια επεισόδια με αντιδιαδηλωτές από τα οποία σκοτώθηκε μία γυναίκα.

  Ο Σπένσερ, που είναι επικεφαλής του National Policy Institute, είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στις 14:30 (τοπική ώρα, 21:30 ώρα Ελλάδας). Το πανεπιστήμιο τόνισε ότι δεν τον έχει καλέσει, όμως είναι υποχρεωμένο βάσει νόμου να του επιτρέψει να μιλήσει στην εκδήλωση.

  Σύμφωνα με αξιωματούχους του πανεπιστημίου, το National Policy Institute ελέγχει τους δημοσιογράφους για να αποφασίσει σε ποιους θα επιτρέψει να είναι παρόντες στην ομιλία.

  Το Southern Poverty Law Centre, που καταγράφει και παρακολουθεί τις ακροδεξιές οργανώσεις στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι ο Σπένσερ «είναι ένας ακραίος υπέρμαχος της υπεροχής της λευκής φυλής, στόχος του οποίου είναι η δημιουργία ενός λευκού έθνους- κράτους στη Βόρεια Αμερική».

  Σύμφωνα με την εφημερίδα Orlando Sentinel, ο Σπένσερ σχολίασε την κήρυξη της Πολιτείας της Φλόριντα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης «κολακευτική», αλλά «το πιθανότερο υπερβολική».

  Περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν αναφέρει στο Facebook ότι θα συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση με τίτλο «Όχι ναζιστές στο UF (πανεπιστήμιο της Φλόριντα)», η οποία θα πραγματοποιηθεί έξω από τον χώρο όπου θα μιλήσει ο Σπένσερ.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk