• Αναζήτηση
 • Σάλος στη Ρωσία με την υποψηφιότητας της γνωστής τηλεπαρουσιάστριας

  Πλήθος αντιδράσεων και σφοδρών επιθέσεων προκάλεσε η υποψηφιότητα της 35χρονης διάσημης ρωσίδας τηλεπαρουσιάστριας Ξένια Σαμπτσάκ. Φρενίτδα επικράτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Πλήθος αντιδράσεων και σφοδρών επιθέσεων προκάλεσε η υποψηφιότητα της 35χρονης διάσημης ρωσίδας τηλεπαρουσιάστριας Ξένια Σαμπτσάκ. Φρενίτδα επικράτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της. 

  Το Κρεμλίνο, μέσω του εκπροσώπου του Ντιμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει ότι η Σαμπτσάκ πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να θέσει υποψηφιότητα και την άποψη αυτή συμμερίστηκε και η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Έλλα Πανφίλοβα.

  Ενώ όμως το Κρεμλίνο, φαίνεται να θεωρεί φυσιολογική την υποψηφιότητα της Σαμπτσάκ, ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας Νικολάι Μπουλάγιεφ, εκφράζοντας όπως δήλωσε ο ίδιος την προσωπική του άποψη, δήλωσε ότι «το σύνθημα »εναντίον όλων» (που είναι το σύνθημα της Σαμπτσάκ) στα ψηφοδέλτια δεν είναι σωστό».

  Ωστόσο αν το Κρεμλίνο, εμφανίζεται να τηρεί τις αποστάσεις ως προς την υποψηφιότητα της Σαμπτσάκ, δεν έπραξε το ίδιο και ο ηγέτης του εθνικιστικού Λαϊκού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Βλαντίμιρ Ζηρινόφσκι, ο οποίος εκτός του ότι την χαρακτήρισε ως «βαλτή υποψήφια», που δεν έχει γνώσεις από την δημόσια διοίκηση και καμία πείρα και συνεπώς είναι επικίνδυνη, προέβλεψε ότι δεν θα την ψηφίσει κανείς.

  Παρόμοια ήταν και η αντίδραση του ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ο οποίος θεώρησε «ντροπή» το γεγονός να θέτει υποψηφιότητα η Ξένια Σαμπτσάκ, προειδοποιώντας το εκλογικό σώμα ότι με την υποψηφιότητα της οι εκλογές μπορούν να μετατραπούν σε «τραγέλαφο».

  Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ένα εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Σαμπτσάκ, το Ινστιτούτο VICIOM (Ρωσικό Κέντρο Έρευνας της Κοινής Γνώμης) εκτίμησε κατά της υποψηφιότητας της Σαμπτσάκ τάσσεται το 60% των Ρώσων.

  Σύμφωνα με το εν λόγω Ινστιτούτο, το 95% των Ρώσων γνωρίζει την Σαμπτσάκ, αλλά όπως επισημαίνει η εφημερίδα Vedomsoti τα στοιχεία αυτά που αφορούν την δημοτικότητα της Σαμπτσάκ καταγράφηκαν κατά την δημοσκόπηση του 2015 αλλά δεν είχαν δημοσιευθεί. Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία αυτά, του 2015 το 72% «γνωρίζει καλά» την δραστηριότητα της, το 23% «κάτι έχει ακούσει» για τη δραστηριότητα της. Το 2012 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 57% και 35%.

  Παράλληλα, το 2015 το 60% των Ρώσων την αντιμετώπιζε «μάλλον αρνητικά» και το 21% «μάλλον θετικά» Το 2012, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 51% και 23%.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk