• Αναζήτηση
 • Αργεντινή: Βρέθηκε σορός που εκτιμάται ότι ανήκει στον ακτιβιστή Σαντιάγο Μαλδονάδο

  Σορός βρέθηκε σε ποτάμι στην Παταγονία και εκτιμάται ότι ανήκει στον ακτιβιστή Σαντιάγο Μαλδονάδο, η εξαφάνιση του οποίου συγκλόνισε την Αργεντινή. Ο Μαλδονάδο αγνοούνταν από την 1η Αυγούστου και η εξαφάνισή του είχει ξεσηκώσει κύμα πολιτικών αντιδράσεων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σορός βρέθηκε σε ποτάμι στην Παταγονία και εκτιμάται ότι ανήκει στον ακτιβιστή Σαντιάγο Μαλδονάδο, η εξαφάνιση του οποίου συγκλόνισε την Αργεντινή. Ο Μαλδονάδο αγνοούνταν από την 1η Αυγούστου και η εξαφάνισή του είχει ξεσηκώσει κύμα πολιτικών αντιδράσεων.

  Η οικογένεια του 28χρονου αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα της νεκροψίας, ώστε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της σορού.

  «Το ότι βρέθηκαν προσωπικά του αντικείμενα στα ρούχα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητάς του, δεν συνεπάγεται την αναγνώρισή του. Το πτώμα θα υποβληθεί σε νεκροψία τις επόμενες ημέρες στο Μπουένος Άιρες», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ειδικός που βοηθά την οικογένεια, ο Αλεχάντρο Ιντσαουρέγκι.

  Το πτώμα αναμενόταν να μεταφερθεί στο νεκροτομείο του Μπουένος Άιρες, όπου ιατροδικαστές θα προχωρήσουν σε εξέταση DNA για την ταυτοποίηση του θύματος.

  Η νεκροψία αναμένεται επίσης να αποκαλύψει τα αίτια του θανάτου του—είτε οφειλόταν στους άνδρες της χωροφυλακής, είτε σε ατύχημα.

  Σε μια χώρα όπου ακόμη δεν έχουν επουλωθεί τα βαθιά σημάδια από την καταστολή της στρατιωτικής δικτατορίας (1976-1983), επί των ημερών της οποίας οι αγνοούμενοι ξεπέρασαν τους 30.000, η εξαφάνιση του Μαλδονάδο προκάλεσε ένα κύμα αγανάκτησης.

  Φωτογραφία του πτώματος που φέρεται να ανήκει στον 28χρονο Σαντιάγο Μαλδονάδο, που αγωνιζόταν στο πλευρό των ιθαγενών Μαπούτσε στην Παταγονία όπου είχε εγκατασταθεί, κυκλοφορούσε την Τετάρτη από κινητό σε κινητό, αλλά δεν μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ, ούτε αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

  Στη φωτογραφία εικονίζεται ένας άνδρας με γένια και μακριά μαλλιά ράστα, αλλά το πρόσωπό του είναι αδύνατο να αναγνωριστεί.

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ της Αργεντινής, που επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, το πτώμα δεν έχει εμφανή σημάδια από τραύματα ή από σφαίρες.

  Την 1η Αυγούστου, ο Σαντιάγο Μαλδονάδο συμμετείχε στο χωριό Κουσαμέν σε μια κινητοποίηση αυτοχθόνων Μαπούτσε, οι οποίοι διεκδικούν εδώ και χρόνια να τους επιστραφούν πατρογονικές τους γαίες που έχει αγοράσει ο ιταλός επιχειρηματίας Λουτσιάνο Μπενετόν.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk