• Αναζήτηση
 • Το Βερολίνο δε μπορεί να πάρει αποφάσεις πριν κάνει κυβέρνηση

  «Αναμένω ότι η καγκελάριος Μέρκελ και ο επικεφαλής της καγκελαρίας Πέτερ Αμτμάιερ (Χριστιανοδημοκράτες και οι δύο) θα καταστήσουν σαφές (στις Βρυξέλλες) πως η παρούσα κυβέρνηση εκτελεί υπηρεσιακά καθήκοντα και η Γερμανία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις», είπε ο Φιλελεύθερος (FDP) γερμανός πολιτικός Κρίστιαν Λίντνερ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Αναμένω ότι η καγκελάριος Μέρκελ και ο επικεφαλής της καγκελαρίας Πέτερ Αμτμάιερ (Χριστιανοδημοκράτες και οι δύο) θα καταστήσουν σαφές (στις Βρυξέλλες) πως η παρούσα κυβέρνηση εκτελεί υπηρεσιακά καθήκοντα και η Γερμανία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις», είπε ο Φιλελεύθερος (FDP) γερμανός πολιτικός Κρίστιαν Λίντνερ σε συνέντευξή του στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αναφερόμενος στις προωθούμενες από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητήσεις για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  «Αποκλείεται εντελώς να κάνει (σχετικές) συζητήσεις ο κ. Αλτμάιερ σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Δεν επιτρέπεται να δεσμευτεί χωρίς (να διαθέτει) τη νέα πολιτική νομιμοποίηση», πρόσθεσε ο Λίντνερ .

  Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτερ Αλτμάιερ θα είναι προσωρινά υπουργός Οικονομικών μετά τη μετακίνηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της Ομοσπονδιακής Βουλής, ενώ την Πέμπτη ξεκινά η διήμερη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες στην οποία θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η ανανέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι σχέσεις με την Τουρκία και η κρίση με τη Βόρεια Κορέα.

  Το πότε θα σχηματισθεί κυβέρνηση στη Γερμανία είναι ακόμα εντελώς ανοικτό, η δε Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Δευτέρα ότι αυτό δεν αναμένεται πριν παρέλθουν αρκετές εβδομάδες.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk