• Αναζήτηση
 • Βρετανία προς ΕΕ: Καθυστερείτε το Brexit για να κερδίσετε χρήματα

  Η ΕΕ καθυστερεί στις διαπραγματεύσεις για το Brexit για να κερδίσει περισσότερα χρήματα υποστηρίζει o βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις που είναι αρμόδιος για το θέμα. Η δήλωση φτάνει ενώ η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναμένεται ότι θα κληθεί να παρουσιάσει τη στρατηγική της στους εταίρους της στο δείπνο εργασίας την Πέμπτη. Την επόμενη ημέρα οι ηγέτες θα συζητήσουν μεταξύ τους το θέμα, χωρίς τη Μέι.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η ΕΕ καθυστερεί στις διαπραγματεύσεις για το Brexit για να κερδίσει περισσότερα χρήματα υποστηρίζει o βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις που είναι αρμόδιος για το θέμα.

  Η δήλωση φτάνει ενώ η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναμένεται ότι θα κληθεί να παρουσιάσει τη στρατηγική της στους εταίρους της στο δείπνο εργασίας την Πέμπτη. Την επόμενη ημέρα οι ηγέτες θα συζητήσουν μεταξύ τους το θέμα, χωρίς τη Μέι.

  «Καθυστερούν για να δουν αν μπορούν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από εμάς και, ειλικρινά, αυτό συμβαίνει, είναι προφανές για όλους. Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για όλους» είπε ο υπουργός μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

  Ο Ντέιβις διαβεβαίωσε εξάλλου ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε ό,τι αφορά το ζήτημα των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών ενώ και το θέμα των συνόρων με την Ιρλανδία έχει προχωρήσει «όσο ήταν δυνατόν». Αλλά προειδοποίησε ότι τα οικονομικά ζητήματα θα συζητηθούν αργότερα.

  «Φτάσαμε στα όρια αυτού που μπορούμε να αναμένουμε» από τις διαπραγματεύσεις, συνέχισε, ζητώντας να προχωρήσουν οι συνομιλίες σε άλλο θέμα, στη μελλοντική σχέση μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

  Εξέφρασε, επίσης ,την ελπίδα ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες, στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, την Πέμπτη και την Παρασκευή, «θα αναγνωρίσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί» και θα δώσουν στον Ευρωπαίο διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ την εντολή να προχωρήσει σε άλλα θέματα.

  Στη σύνοδο αυτή οι ηγέτες των υπόλοιπων 27 χωρών-μελών της ΕΕ θα κληθούν να αποφασίσουν αν έχει γίνει «επαρκής πρόοδος» στα τρία θέματα στα οποία δίνουν προτεραιότητα ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για τη μελλοντική εμπορική σχέση των δύο πλευρών.

  Συγγνώμη για τον όρο «εχθρός», τον οποίο χρησιμοποίησε για να χαρακτηρίσει την στάση της ΕΕ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ζήτησε – πριν από μερικές ημέρες – ο ΥΠΟΙΚ της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο Χάμοντ προσπάθησε να κατευνάσει τους Συντηρητικούς που τον κατηγορούν ότι έχει υιοθετήσει πολύ ήπια στάση απέναντι στις Βρυξέλλες.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk