• Αναζήτηση
 • Βρετανία: Ο λογαριασμός του Brexit θα καθοριστεί στο τέλος

  Το τελικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλει η Βρετανία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να καθοριστεί μόνο όταν θα έχουν συμφωνηθεί όλα τα θέματα που σχετίζονται με την έξοδο της χώρας, ανέφερε σε δηλώσεις της την Τρίτη, εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το τελικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλει η Βρετανία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να καθοριστεί μόνο όταν θα έχουν συμφωνηθεί όλα τα θέματα που σχετίζονται με την έξοδο της χώρας, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

  «Υπήρξαμε απολύτως σαφείς ότι μπορούμε να επιλύσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλα θέματα μόνο στο πλαίσιο της διευθέτησης όλων των ζητημάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

  Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε από την πλευρά του ότι πιστεύει πως ένα ποσό της τάξης των 100 δισεκ. ευρώ είναι υπερβολικό για να καλύψει τον λογαριασμό της αποχώρησης.

  «Το ποσό που άκουσα ήταν 100 δισεκ. ευρώ… νομίζω ότι είναι υπερβολικό», δήλωσε ο Τζόνσον στη Βουλή, σχετικά με προηγούμενες αναφορές ότι η ΕΕ επιδιώκει μια διευθέτηση σε αυτό περίπου το επίπεδο. Η ΕΕ δεν έχει καθορίσει συγκεκριμένο ποσό για τη Βρετανία αλλά αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι γύρω στα 60 δισεκ. ευρώ.

  «Nα επιταχύνουν τις προσπάθειές τους επόμενους μήνες» συμφώνησαν το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία για το «διαζύγιο» του Λονδίνου από τις Βρυξέλλες.

  Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το δείπνο εργασίας που είχαν ο Γιούνκερ με τη Μέι σημειώνεται ότι «εξέτασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα» αφότου ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και «συμφώνησαν να επιταχύνουν τις προσπάθειές του επόμενους μήνες».

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συνομιλίες που είχαν επί περίπου δύο ώρες στις Βρυξέλλες ήταν «εποικοδομητικές και φιλικές».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk