• Αναζήτηση
 • Πορτογαλία – Ισπανία: Φονικές πυρκαγιές – Τουλάχιστον 31 οι νεκροί

  Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που μαίνονται σε Πορτογαλία και Ισπανία. Χιλιάδες πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ ο ισπανός πρωθυπουργός και ο ηγέτης της Γαλικίας κάνει λόγο για εμπρησμό.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που μαίνονται σε Πορτογαλία και Ισπανία.

  Χιλιάδες πυροσβέστες και οχήματα έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης των φονικών πυρκαγιών, οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους μετά από ένα πολύ ζεστό και ξηρό καλοκαίρι.

  Η καταιγίδα Οφηλία, που πλησιάζει τη δυτική Ευρώπη έχει κάνει χειρότερη την κατάσταση, με τους δυνατούς ανέμους να πυροδοτούν κι άλλο τις φλόγες.

  Περισσότεροι από 50 άνθρωποι στην Πορτογαλία έχουν τραυματιστεί, με τους 15 να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα, οι αρχές αναφέρουν ότι αρκετά άτομα αγνοούνται, ανάμεσα σε αυτά και ένα βρέφος.

  Το βόρειο μέρος του ποταμού Τάγου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

  «Περάσαμε μια κόλαση. Ήταν φοβερό. Υπήρχαν φωτιές παντού» δήλωσε κάτοικος της Πενακόβα.

  «Δεν είναι κάτι τυχαίο αυτό» λέει ο Ραχόι

  «Αντιμετωπίζουμε κάτι εδώ που δεν προκλήθηκε τυχαία. Είναι σκόπιμο» τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, ενώ διευκρίνισε πως οι πέντε εστίες που δημιουργήθηκαν την ίδια στιγμή σε πέντε διαφορετικά μέρη, είναι κάτι που «δεν είναι δυνατό να προκλήθηκε από φυσικά αίτια».

  Επίσης, ο ηγέτης της Γαλικίας, έκανε αναφορά σε εμπρηστική πράξη, την οποία και χαρακτήρισε «τρομοκρατία».

  Σημειώνεται ότι πέρυσι φονικές πυρκαγιές έπληξαν την Πορτογαλία και έχασαν τη ζωή τους 64 άνθρωποι.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk