• Αναζήτηση
 • Iρλανδία: Τρείς νεκροί από την καταιγίδα Οφηλία

  Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοανατολική κομητεία Ουότερφορντ της Ιρλανδίας από την τροπική καταιγίδα Οφηλία, μετέδωσε το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE, επικαλούμενο το γραφείο του τοπικού συμβουλίου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοανατολική κομητεία Ουότερφορντ της Ιρλανδίας από την τροπική καταιγίδα Οφηλία, μετέδωσε το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE, επικαλούμενο το γραφείο του τοπικού συμβουλίου.

  Ανάμεσά τους μια γυναίκα γύρω στα 30 και ένας άνδρας, περίπου 50 ετών.

  Το RTE ανέφερε πως η γυναίκα ήταν μόνη της στο αυτοκίνητο και πως ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε επί τόπου καθώς η καταιγίδα άρχισε να πλήττει τη νότια ακτή της Ιρλανδίας.

  Ο άνδρας, ηλικίας 50 ετών περίπου, έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να μετακινήσει ένα δέντρο.

  Περί τα 120.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα στην Ιρλανδία, όπου η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει τις δυνάμεις του στρατού.

  Προειδοποίηση έχει εκδοθεί για το βράδυ της Δευτέρας στη Βόρειο Ιρλανδία, την Ουαλία και τη Νήσο του Μαν.

  Γυναίκα 50 περίπου ετών τραυματίστηκε σοβαρά εξαιτίας της καταιγίδας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή της ωστόσο δεν κρίνεται κρίσιμη.

  Συναγερμός έχει σημάνει και σε περιοχές της Σκωτίας. Στην Ουαλία περίπου 200 νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς νερό, εξαιτίας της καταιγίδας Οφηλία που έφτασε από τις Αζόρες του Ατλαντικού Ωκεανού, τρεις δεκαετίες μετά τη μεγάλη καταιγίδα που έπληξε τη Βρετανία.

  Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προειδοποίησει τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τους και να μη μετακινούνται, εκτός και αν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς υπάρχει «πιθανός κίνδυνος θανάτου».

  Ο δυνατός άνεμος έρχεται από τη νότια ακτή και φτάνει τα 109 μίλια την ώρα.

  Η Οφηλία έφτασε από τις Αζόρες στον Ατλαντικό Ωκεανό, 30 χρόνια μετά την Μεγάλη Καταιγίδα που είχε πλήξει το Ηνωμένο Βασίλειο το 1987.

  Το φαινόμενο του κόκκινου ήλιου

  Αίσθηση έχει προκαλέσει το ασυνήθιστο φαινόμενο του «κόκκινου ήλιου», που έχει παρατηρηθεί σε πολλά μέρη της Αγγλίας. Ο «κόκκινος ήλιος» είναι το αποτέλεσμα των απομειναριών της Οφηλίας, σε συνδυασμό με τον τροπικό αέρα και τη σκόνη από τη Σαχάρα. Εκτιμάται, επίσης, ότι τα «κομμάτια» από τις πυρκαγιές στα δάση της Πορτογαλίας και της Ισπανίας έπαιξαν και αυτά κάποιο ρόλο.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk