• Αναζήτηση
 • Δεν θα έχουν απευθείας συνομιλίες οι εκπρόσωποι Β. και Ν. Κορέας

  Οι εκπρόσωποι της Βόρειας και της Νότιας Κορέας που μετέχουν στην 137η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Οι εκπρόσωποι της Βόρειας και της Νότιας Κορέας που μετέχουν στην 137η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στην Αγία Πετρούπολη, δεν θα έχουν απευθείας συνομιλίες για το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ, παρά τις πιέσεις που άσκησε η Ρωσία, μετέδωσαν την Κυριακή τα ρωσικά πρακτορεία.

  Στο περιθώριο αυτής της Συνέλευσης, η Βαλεντίνα Ματβιένκο, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) θα έχει ξεχωριστά συνομιλίες για το θέμα αυτό με έναν αντιπρόεδρο του βορειοκορεατικού κοινοβουλίου και με τον επικεφαλής της Βουλής της Νότιας Κορέας αύριο Δευτέρα.

  Η Μόσχα είχε καλέσει τις δύο χώρες να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία για να ξεκινήσουν απευθείας συνομιλίες για να προσπαθήσουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους. Όμως το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο έναν αντιπρόεδρο του ρωσικού κοινοβουλίου, τον Πιοτρ Τολστόι, και ένα μη κατονομαζόμενο μέλος της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας, μετέδωσε ότι δεν θα υπάρξουν τέτοιες επαφές.

  Ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος φέρεται επίσης να είπε ότι οι πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ στην Πιονγκγιάνγκ και οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας σημαίνουν ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών.

  Ο Κονσταντίν Κοσατσιόφ, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Άνω Βουλής, είπε ότι η Μόσχα θα προσπαθήσει και πάλι αύριο να προτρέψει τις δύο αντιπροσωπείες να συνομιλήσουν μεταξύ τους, παρά την έλλειψη προόδου. Πρόσθεσε ότι η αντιπροσωπεία της Νότιας Κορέας δηλώνει έτοιμη για μια τέτοια συνάντηση. «Ασφαλώς δεν θα προσπαθήσουμε να εξαναγκάσουμε κανέναν (…) Αλλά θα είναι κρίμα, τόσο σε ανθρωπιστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, αν χαθεί άλλη μια ευκαιρία για την αποκλιμάκωση της έντασης», πρόσθεσε.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk