Φραγκιαδάκης: Εντός του έτους η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας ανάμενεται μέσα στο έτος να προχωρήσει στην πώληση της θυγατρικής ασφαλιστικής της στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσή της, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του ομίλου, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ακόμη, υπογράμμισε ότι ο ελληνικός όμιλος σχεδιάζει περαιτέρω αποεπένδυση από τις διεθνείς αγορές και θα ποντάρει στην εγχώρια αγορά για την επιστροφή στην κερδοφορία.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας ανάμενεται μέσα στο έτος να προχωρήσει στην πώληση της θυγατρικής ασφαλιστικής της στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσή της, δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters ο επικεφαλής του ομίλου, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Η τράπεζα προσέλαβε τον περασμένο μήνα τις Goldman Sachs και Morgan Stanley ως σύμβουλους για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

«Είναι γνωστό ότι από επιχειρηματικής σκοπιάς, θα θέλαμε να διατηρήσουμε την ασφαλιστική. Ωστόσο, αποτελεί μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης και πρέπει να επικεντρωθούμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας. Είναι μια συνεχής διαδικασία και βρισκόμαστε ακόμη σε πρώιμο στάδιο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Σε ερώτηση για το πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η πώληση είπε ότι αναμένει να γίνει μέσα στο έτος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Εθνική Τράπεζα πούλησε την περασμένη εβδομάδα έναντι 610 εκατ. ευρώ, στην βελγική KBC, την θυγατρική τραπεζική της μονάδα UBB στην Βουλγαρία.

Ο Φραγκιαδάκης υπογράμμισε ότι ο ελληνικός όμιλος, με παρουσία στη Σερβία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία, την Ρουμανία και την Κύπρο σχεδιάζει περαιτέρω αποεπένδυση από τις διεθνείς αγορές και θα ποντάρει στην εγχώρια αγορά για την επιστροφή στην κερδοφορία.

«Δεν μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένες χώρες, αλλά υπάρχει ακόμη μέλλον στα σχέδια αποεπένδυσης», ανέφερε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ σημείωσε ακόμη ότι η τράπεζα είναι σε τροχιά για να πετύχει τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων. «Εως τώρα, οι επιδόσεις μας δείχνουν ότι είμαστε σε τροχιά. Δεν θέλω να είμαι υπεραισιόδοξος, αλλά είμαι σίγουρος ότι με ένα ήπιο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, θα πετύχουμε τους στόχους», τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk