Κ. Μητσοτάκης: Επίθεση σε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης

Το αίτημα για πρόωρες εκλογές επανέφερε με εμφαντικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τρίτης, 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου της συμπλήρωσης 42 ετών από την ίδρυση της Ν.Δ.

Το αίτημα για πρόωρες εκλογές επανέφερε με εμφαντικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τρίτης, 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου της συμπλήρωσης 42 ετών από την ίδρυση της Ν.Δ.

Παρουσία των Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στους οποίους και έκανε ειδική θετική αναφορά στα πλαίσια της ενότητας, ο κ. Μητσοτάκης σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με επιθετική ρητορική, έστειλε μήνυμα ότι «μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στα νέα γραφεία του κόμματος, τα οποία στη συνέχεια εγκαινιάστηκαν, επί της οδού Πειραιώς στα όρια του δήμου Μοσχάτου, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, με έμφαση στην διαπίστωση ότι είναι η πιο απαξιωμένη των μεταπολιτευτικών χρόνων.

«Η πολιτική αλλαγή αποτελεί επείγουσα και αναγκαία προϋπόθεση να προχωρήσει η χώρα» τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαφωνώντας ουσιαστικά με τη θεωρία του «ώριμου φρούτου» και με όσοι λένε ότι πρέπει να παραμείνει και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για να φθαρεί περισσότερο.

«Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατόν με εκλογές. Δεν υπάρχει πλέον δρόμος» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας τους κυβερνώντες ως «τυχοδιώκτες» και κάλεσε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτές και στελέχη ουσιαστικά σε εκλογική ετοιμότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια «επικίνδυνη πολιτική φούσκα», ζήτησε από τους πολίτες να ακούσουν τον ίδιο και το κόμμα του και να συγκρίνουν και ταυτόχρονα όλοι μαζί να κλείσουν το κεφάλαιο του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού.

«Δεσμεύομαι ότι από το δικό μου στόμα δεν θα ακούσουν ψέματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες και από άλλους χώρους να στηρίξουν την προσπάθειά του, λέγοντας με έμφαση: «Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις όχι απλά για μια εκλογική νίκη, αλλά για μια μεγάλη πλειοψηφία υπέρ των μεταρρυθμίσεων, ώστε να γίνουν οι ιδέες μας κυρίαρχες στην ελληνική κοινωνία».

Με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για καταρράκωση της χώρας, την οποία όπως είπε, κυβερνά μια ιδεοληπτική κυβέρνηση λαϊκιστών.

«Είμαστε η πολιτική δύναμη που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη δικαιούται να λέει πως έχει πραγματικές ρίζες στην κοινωνία. Κάποιοι που πάτησαν επάνω στην απελπισία του ελληνικού λαού και εξαπάτησαν τους πολίτες έχουν ήδη μπει σε καθοδική και μη αναστρέψιμη πορεία. Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες. Ένα ολόκληρο οικοδόμημα που στηρίχτηκε στη δημαγωγία καταρρέει» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης και επέμεινε ότι η κυβέρνηση διχάζει τον ελληνικό λαό.

Ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην κατά τον ίδιο σύγκρουση, χωρίς λόγο, με την Εκκλησία της Ελλάδας, ενώ μίλησε για «αδίστακτο χαρακτήρα» της κυβέρνησης που προσπαθεί να χτίσει το δικό της καθεστώς και αυτό, όπως είπε, φάνηκε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

«Οικοδομεί ένα νέο τρίγωνο αδιαφάνειας ανάμεσα σε τράπεζες – εργολάβους του δημοσίου και επίδοξους καναλάρχες. Δρομολόγησε αντισυνταγματικές διαδικασίες. Όπως η παράκαμψη του ΣτΕ. Και βέβαια με συνεχείς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που υπονομεύουν τους θεσμικούς αρμούς του πολιτεύματος μας» είπε με έμφαση.

Αναφερόμενος στο ΣτΕ και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το δικαστήριο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα δικάσει την ουσία της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό.

«Καμία άλλη καθυστέρηση δεν επιτρέπεται. Η ίδια η Δικαιοσύνη οφείλει να διαφυλάξει το κύρος της» είπε και στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, συμπλήρωσε σε άλλο σημείο: «Προειδοποιώ ότι δεν θα επιτρέψω στους λίγους να μετατρέψουν την ανεξάρτητη δικαιοσύνη σε κυβερνητικό βιλαέτι».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο λήγει το καλοκαίρι του 2018 και όπως είπε ήδη, παρήλθαν 14 από τους 36 μνημονιακούς μήνες και ακόμη δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. «Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιούνται. Η κυβερνητική διγλωσσία μεταδίδει αντικρουόμενα μηνύματα, παρατείνοντας την ύφεση. Με τους ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, το Πρόγραμμα δεν βγαίνει. Και ταυτόχρονα, κάθε μέρα που παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ελλάδα αδυνατίζει, μικραίνει, εξασθενεί» σημείωσε.

Κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ., η πολιτική αλλαγή αποτελεί επείγουσα και αναγκαία προϋπόθεση για να ορθοποδήσει η χώρα και ανέφερε ότι αυτή είναι αναγκαία και για να σταματήσει η διάβρωση των θεσμών και ο κυβερνητικός αυταρχισμός.

«Διότι, προκειμένου να κρύψουν την αποτυχία τους, επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τις φωνές κριτικής, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τους ανεξάρτητους θεσμούς, τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης» είπε και σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι η κυβερνητική αποτυχία επιτείνει τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

«Η αποτυχημένη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα αποθρασύνεται και γίνεται πιο επικίνδυνη. Αγκαλιασμένοι από τη μια μεριά με τη νέα διαπλοκή που δημιούργησαν και από την άλλη με τον Ρουβίκωνα, καταλύουν ανενδοίαστα τις βασικές αξίες του πολιτεύματός μας και υπονομεύουν το μέλλον της χώρας. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο. Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν. Για αυτό, σας καλώ όλες και όλους. Και μαζί με εσάς, όλες και όλους τους Έλληνες πολίτες σε έναν συνεχή αγώνα για την ενδυνάμωση του μεταρρυθμιστικού μετώπου στη χώρα μας» ανέφερε, εν μέσω χειροκροτημάτων.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους πολίτες που κατά τον ίδιο εναποθέτουν τις προσδοκίες τους στη Ν.Δ. «Τα μάτια και οι προσδοκίες των πολιτών είναι στραμμένα πάνω μας. Εμείς απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό με τη Συμφωνία Αλήθειας. Μια συντεταγμένη στρατηγική, έναν μελετημένο και συνεκτικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση με επίκεντρό του τις νέες δουλειές».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε τα βασικά σημεία του οδικού χάρτη, όπως τον παρουσίασε στη ΔΕΘ: α) Λιγότεροι φόροι – λιγότερες δαπάνες, β) Τολμηρές μεταρρυθμίσεις για την άρση των εμποδίων της ανάπτυξης, γ) Ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, δ) Προσέλκυση επενδύσεων, ε) Αύξηση της ρευστότητας και στ) Διευκόλυνση της λειτουργίας της αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι αναλυτικό και μετρημένο και οδηγεί σε 4% ετήσια ανάπτυξη και 120.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας το χρόνο για μια πενταετία.

Αναφερόμενος στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η θεσμική, οικονομική και κοινωνική κατρακύλα της χώρας προφανώς γεννά πολλαπλούς κινδύνους. Όχι μόνο εσωτερικούς. Για πρώτη φορά εγείρεται με τέτοια ένταση μάλιστα ζήτημα ισχύος της Συνθήκης της Λωζάνης. Ποτέ στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας δεν βρεθήκαμε στη δυσάρεστη συγκυρία να πρέπει να διαχειρισθεί ένα τόσο ασταθή και απειλητικό διεθνή περίγυρο μια τόσο ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση. Η απώλεια της εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της χώρας μας έχει δυστυχώς και γεωπολιτικές προεκτάσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτεταμένη αναφορά στην επέτειο ίδρυσης της Ν.Δ.και στον Ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή στην αρχή της ομιλία του, όπου και αναφέρθηκε στην ιδεολογική βάση και την Ιδρυτική Διακήρυξη. «42 χρόνια μετά την ίδρυση της μεγάλης μας Παράταξης, τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρα» είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk