Κατηγορεί την κυβέρνηση για απώλεια εθνικής κυριαρχίας ο Κ. Μητσοτάκης

Για άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων που δρομολογείται με το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση.

Για άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων που δρομολογείται με το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση.

«Εμείς υπήρξαμε ανέκαθεν υποστηριχτές των ιδιωτικοποιήσεων. Όμως, η δημιουργία μιας εταιρίας με ζωή 99 έτη, που δεν θα λογοδοτεί στο εθνικό Κοινοβούλιο, που θα ελέγχεται ουσιαστικά από ευρωπαϊκούς θεσμούς, και η οποία θα διαχειρίζεται τη συνολική περιουσία του ελληνικού Δημοσίου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή από τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε με έμφαση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής σε εκδήλωση με θέμα «Διάλογος για την ανάπτυξη», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού υπογράμμισε ότι χρειάζεται η αποφασιστική και έγκαιρη υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπονται στο Πρόγραμμα, διευκρίνισε ότι η δημιουργία της Εταιρίας Δημοσίων Συμμετοχών, όπως δρομολογείται από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, συνιστά μία άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ.η «κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου», όπως την αποκάλεσε, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, διότι απλούστατα είναι το ίδιο το πρόβλημα. «Γι’ αυτό πρέπει να φύγει το συντομότερο» ανέφερε και πρόσθεσε: «Λύση από την υπάρχουσα Κυβέρνηση μην περιμένετε. Δεν θα έρθει. Η λύση είναι προφανής… Άλλωστε, όπως έχω πει συχνά, η Πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα στην Ελλάδα και η Πολιτική θα το λύσει. Και σήμερα μία λύση υπάρχει μόνο στο πρόβλημα της χώρας. Να φύγει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η σημερινή Κυβέρνηση».

Για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην ελληνική οικονομία, προκειμένου «να μπορέσουμε να εισέλθουμε σε ένα βιώσιμο ενάρετο κύκλο προσέλκυσης επενδύσεων – δημιουργίας θέσεων εργασίας – ανάπτυξης», ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η Ν.Δ. είναι σε θέση και είναι αποφασισμένη να μειώσει το φορολογικό κόστος και το κόστος των εισφορών που επιβαρύνει την εργασία.

«Το νέο πλέγμα φορολογικών επιβαρύνσεων» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης«είναι βέβαιο ότι θα κάμψει περαιτέρω την ήδη ισχνή εγχώρια κατανάλωση και συνεπώς και τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων. Και θα ολοκληρώσει τη διάλυση της μεσαίας τάξης. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής. Μέσα από τη γενική πληβειοποίηση της κοινωνίας, κανείς να μην αισθάνεται αδικημένος. Είναι η στρατηγική της απόλυτης ισοπέδωσης προς τα κάτω».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. ουδείς μπορεί να βγει αλώβητος από την φορολογική καταιγίδα, ακόμα και οι αμιγώς εξαγωγικές επιχειρήσεις θα υποστούν σημαντικές συνέπειες αφού η αύξηση των φόρων στα καύσιμα, θα επηρεάσει και την παραγωγή και τη μεταφορά των προϊόντων.

«Τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι επώδυνα και υφεσιακά. Kαι, αντί να επαναφέρουν την οικονομία στην ανάκαμψη, την καταδικάζουν σε παρατεταμένη ύφεση. Ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται με πρωτοβουλία και κύρια ευθύνη της Κυβέρνησης. Είμαστε αποφασισμένοι, διότι μόνο έτσι θα έχει επαρκές κίνητρο η επιχειρηματικότητα και η εργασία στη χώρα μας. Μόνο έτσι θα μικρύνουμε το καταστροφικό χάσμα, σε φόρους και εισφορές, με τις ανταγωνιστικές μας γειτονικές χώρες» είπε.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε της ανάγκης να υπάρξει μια συνολική Φορολογική Μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια, της βαθιάς μετάλλαξης του κράτους σε φορέα στήριξης της επιχειρηματικότητας, με αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας στην αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, της ριζικής μεταρρύθμιση των μηχανισμών της διοίκησης που αφορούν στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην επίλυση διαφορών, της εκ βάθρου βελτίωσης του ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στις υποθέσεις πτωχεύσεων, χρειαζόμαστε την εισαγωγή του θεσμού του “επαγγελματία εκκαθαριστή” (στη λογική των insolvency practitioners), προσαρμοσμένου στο ελληνικό δίκαιο και στην ελληνική πραγματικότητα. Ανέφερε ότι σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας είναι ο αναπτυξιακός νόμος που έχει ήδη καθυστερήσει πολύ.

«Θα πρέπει να εστιάζει αποκλειστικά στην ενίσχυση της παραγωγής διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών και να έχει και συγκεκριμένη γεωγραφική στόχευση» τόνισε.

Αναφερόμενος στον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη και τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στην οικονομία αλλά και στην αξιοπιστία της χώρας τόνισε: «Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα έχουν υποφέρει τα πάνδεινα από την επαναλαμβανόμενη κατάληψη του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου. Το διαχρονικό αυτό φαινόμενο έχει μειώσει την αξιοπιστία των εξαγωγών της Βόρειας Ελλάδας όσο και την ελκυστικότητα της Θεσσαλονίκης ως κόμβο διαμετακόμισης. Χαιρετίζω την πρόσφατη καταγγελία κατά παντός υπευθύνου, του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα για αυτόν τον αποκλεισμό που πλήττει καίρια τον διαμετακομιστικό ρόλο της Θεσσαλονίκης. Καλώ την Κυβέρνηση να επιβάλλει, έστω και με τόση καθυστέρηση τη νομιμότητα, και να απελευθερώσει το σιδηροδρομικό δίκτυο αμέσως».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk