Κ. Μητσοτάκης: «Υπογράφεται τέταρτο συμπληρωματικό μνημόνιο»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση «Τσίπρα – Καμμένου», όπως είπε χαρακτηριστικά, εξαπέλυσε το απόγευμα της Τρίτης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τους δυο κυβερνητικούς εταίρους ότι «η Ελλάδα γυρνάει κάθε μήνα προς τα πίσω και η Κυβέρνηση πανηγυρίζει».

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση «Τσίπρα – Καμμένου», όπως είπε χαρακτηριστικά, εξαπέλυσε το απόγευμα της Τρίτης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τους δυο κυβερνητικούς εταίρους ότι «η Ελλάδα γυρνάει κάθε μήνα προς τα πίσω και η Κυβέρνηση πανηγυρίζει».

Στον απόηχο του Eurogroup, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επέλεξε να κάνει δημόσια δήλωση, θέλοντας να δώσει προσωπικό τόνο στην επίθεση προς την κυβέρνηση.

Με εμφανή στόχο να αντιστρέψει το θετικό κλίμα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης, μετά και από εκτενή σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Ν.Δ., προέβαλλε το επιχείρημα για την έλευση του τετάρτου συμπληρωματικού μνημονίου.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ανέβασε από χθες νέα θεατρική παράσταση. Πολύ κακόγουστη όμως. Διότι το τέταρτο συμπληρωματικό Μνημόνιο που θα υπογράψει, το δεύτερο δικό της μέσα σε λίγους μήνες, είναι πολύ επώδυνο για να καλυφθεί μέσα στις προκλητικές θριαμβολογίες της» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υπογράφει μέτρα 5,4 δις ευρώ, που δεν θα ήταν απαραίτητα, αν δεν είχε συντελεστεί ο εκτροχιασμός της οικονομίας τους τελευταίους 15 μήνες και συμπληρώνει όπως τώρα προσπαθεί να τα “μπαλώσει” με τα επώδυνα και άδικα μέτρα στο ασφαλιστικό, αλλά και με ένα βουνό φόρους.

«Αλλά επειδή η αξιοπιστία της είναι κοντά στο μηδέν, υποχρεώθηκε να αποδεχθεί έναν πρόσθετο ειδικό μηχανισμό επιπλέον μέτρων για την Ελλάδα. Πέρα από τον ήδη θεσμοθετημένο. Τον λεγόμενο “κόφτη”. Μηχανισμός που έχει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα αυξάνει ακόμα πιο πολύ το λογαριασμό. Και απέναντι σε αυτά τι αντιπαρατάσσει; Μια γενικόλογη, μπερδεμένη και υπό προϋποθέσεις ρύθμιση για το χρέος. Με άλλα λόγια: Βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό τώρα, αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον» υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα μπορούσε να θυμίσει κανείς ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει ήδη περικοπεί από το 2012 και μάλιστα κατά 130 δις ευρώ, χωρίς όμως αυτό να είναι από μόνο του αρκετό για οριστική έξοδο από την κρίση. «Και τούτο, διότι αυτό που πρωτίστως απαιτείται για να αντιμετωπιστούν η κρίση και η ανεργία είναι εμπιστοσύνη και επενδύσεις» είπε.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει αλλεργία στις επενδύσεις, στην επιχειρηματικότητα, στον ιδιωτικό τομέα και σε ό,τι δημιουργεί νέες δουλειές. Παράλληλα, υποστήριξε ότι νέες δουλειές είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα πάνω από όλα, αλλά αυτό προϋποθέτει εμπιστοσύνη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις, λιγότερους, όχι περισσότερους φόρους και χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες.

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να τα πετύχει. Συνεχίζει να λέει κατά συρροήν ψέματα κάθε μέρα, επιχειρώντας να κάνει μπροστά στα μάτια μας το μαύρο άσπρο. Και κυρίως δεν έχει καμία ιδέα για το πώς μπορεί να διοικηθεί μια ευρωπαϊκή χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναγκάζοντας στελέχη της κυβέρνησης να σημειώνουν ότι αυτή τη φορά, λίγες ώρες μετά το Eurogroup δεν ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και να γίνουν εκλογές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk