Καμεράτα, ΚΟΑ, Ωδείο Αθηνών και Λυρική στο Πεδίον του Άρεως

Υπέροχη μουσική από κορυφαία καλλιτεχνικά σύνολα θα συνοδεύσει τους επισκέπτες του Πεδίου του Άρεως, στη βόλτα τους, καθημερινά , τις τελευταίες πέντε ημέρες προτού εκπνεύσει το 2015.

Υπέροχη μουσική από κορυφαία καλλιτεχνικά σύνολα θα συνοδεύσει τους επισκέπτες του Πεδίου του Άρεως, στη βόλτα τους, καθημερινά , τις τελευταίες πέντε ημέρες προτού εκπνεύσει το 2015.
Από τις 26 ως τις 30 Δεκεμβρίου στο Πάρκο διοργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις και οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν έργα της εποχής του μπαρόκ, της κλασικής μουσικής, τζαζ αλλά και σύγχρονες συνθέσεις, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, αλλά και αποσπάσματα από διάσημες οπερέτες. Για δεύτερη χρονιά φέτος το Πεδίο του Άρεως υποδέχεται το νέο έτος με πολιτισμό. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με την Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων Μουσικής, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), την Μπάντα και Ορχήστρα της Πυροσβεστικής, το Ωδείο Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή
Οι εκδηλώσεις είναι οι εξής :
Στις 26/12, στις 17.00 η Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου δίνει το σύνθημα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στο Πεδίο, παρουσιάζοντας τα έργα του Μότσαρτ, «Μικρή Νυκτερινή Μουσική» και «divertimento σε ρε μείζονα».
Στις 27/12, στις 12.00, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με το «Metallon», το σύνολο Χάλκινων, Πνευστών και Κρουστών, παίρνει τη σκυτάλη για να χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους ένα ξεχωριστό γιορταστικό πρόγραμμα με έργα της εποχής του μπαρόκ, της κλασσικής μουσικής, τζαζ αλλά και σύγχρονες συνθέσεις.
Στις 28/12 στις 17.00, η Μπάντα και Ορχήστρα της Πυροσβεστικής θα δώσουν το εορταστικό στίγμα των ημερών, ερμηνεύοντας συνθέσεις του κλασικού ρεπερτορίου.
Στις 29/12 στις 14.00, είναι η σειρά του Ωδείου Αθηνών με το κουϊντέτο Χάλκινων Πνευστών «Χρώσεις» να παρουσιάσει το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα «Blue Christmas» με γνωστά έργα, όπως Let it snow, Rudolf, Silent Night, Joy to world, κ.ά.
Στις 30/12, στις 17.00, η Εθνική Λυρική Σκηνή με χριστουγεννιάτικη συναυλία με αποσπάσματα από διάσημες οπερέτες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk