Εκπαιδευτικά προγράμματα τον Νοέμβριο στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Τα Σαββατοκύριακα το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) συνεχίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχεδιάζονται από το εκπαιδευτικό τμήμα του για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Τα Σαββατοκύριακα το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) συνεχίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχεδιάζονται από το εκπαιδευτικό τμήμα του για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος και σε μία διαφορετική θεματική και κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ και έτσι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τα αντικείμενα των συλλογών του ΕΠΜ.
Τον Νοέμβριο, θα πραγματοποιηθούν για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων προγράμματα με θέμα «Ο άνθρωπος πέρα από τα όριά του. Δημιουργία, τέχνη, διακόσμηση, το α-χρηστο».
Συγκεκριμένα τα Σαββατοκύριακα 7-8 και 14-15 Νοεμβρίου τα παιδιά μέσα από την δραστηριότητα «Δρόμοι από κόλλα» ανακαλύπτουν τρόπους και ευκαιρίες ώστε να αποδώσουν μορφή στο τυχαίο, να έρθουν σε μια πρώτη γνωριμία με την «αφηρημένη» τέχνη και να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους.
Τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του μήνα 21-22 και 28-29 ένας καθρέφτης, ένα πινέλο και πολλά χρώματα είναι τα εργαλεία που έχουν τα παιδιά, για να μετατρέψουν μια, δυο ή ακόμα και τρεις «μουτζούρες» σε πορτραίτο του εαυτού τους.
Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων, οι άνθρωποι του μουσείου έχουν οργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Ο άνθρωπος συνυπάρχει. Σκεύη, εργαλεία, κατασκευές, έπιπλα, χρηστική τεχνολογία». Τις Κυριακές 8 και 15 του μηνός τα παιδιά ανακαλύπτουν διαφορετικά σκεύη και εργαλεία, τη χρήση τους, αλλά και τη σχέση τους με τον άνθρωπο. Τέλος, κατασκευάζουν το δικό τους σκεύος ή εργαλείο από πηλό μέσα από το πρόγραμμα «Εργαλεία, σκεύη και ο άνθρωπος».
Τις Κυριακές 22 και 29 Νοεμβρίου θα κάνουν ένα φανταστικό ταξίδι στον χρόνο και θα ανακαλύψουν διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας στο πέρασμα του χρόνου. Επίσης, θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς τύπους τηλεφώνων, από τις συλλογές του Μουσείου και δημιουργούν το δικό τους μέσο επικοινωνίας.
Οι ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων για παιδιά 3-6 χρόνων θα γίνονται από τις 11:00 -14:00 ανά μια ώρα και θα έχουν διάρκεια 45 λεπτών, ενώ για τα παιδιά 7-12 χρόνων τα προγράμματα θα γίνονται 12:00 – 13:00.
Οσον αφορά την οικονομική συμμετοχή αυτή διαφέρει ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, ενώ με την επίδειξη κάρτας ανεργίας υπάρχει διαφορετική τιμή. Το ποσό αυτό ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2103312995.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk