Μπόρις Τζόνσον: Η ανοησία με το γλυπτό στο Ερμιτάζ

Στο θέμα του δανεισμού γλυπτού του Παρθενώνα στο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης αναφέρεται ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, με άρθρο του σε βρετανική εφημερίδα. Ο δήμαρχος κάνει λόγο για ανόητη κίνηση, η οποία όμως δείχνει και το μεγαλείο της Βρετανίας, αφού ελήφθη χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις. Σε καμία άλλη χώρα δεν θα γινόταν αυτό, και αυτό τελικά αποδεικύει γιατί τα Μάρμαρα θα μείνουν για πάντα στο Λονδίνο, αποφαίνεται.

Στο θέμα του δανεισμού γλυπτού του Παρθενώνα στο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης αναφέρεται ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, με άρθρο του στην βρετανική Daily Telegraph.

Ο δήμαρχος κάνει λόγο για ανόητη κίνηση, η οποία ήρθε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Δύση.

Δείχνει όμως και το μεγαλείο της Βρετανίας, αφού ελήφθη χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις, συνεχίζει.

«Η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου δεν έχει σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας, αλλά η διοίκησή του δεν χρειάζεται την έγκριση της κυβέρνησης και αυτό δείχνει τη διαφορά μεταξύ Βρετανίας και άλλων χωρών του κόσμου, όπως και της Ρωσίας. Δεν έχουμε τυραννία.

» […] Απολαμβάνουμε και προστατεύουμε την ιδέα της πολιτιστικής ελευθερίας, όπως και της ελευθερίας της σκέψης και διανόησης. Και αυτό προσθέτει τεράστια οικονομική αξία σε αυτή τη .

Φαντάζεστε άλλη χώρα στον κόσμο, όπου ένα Εθνικό Μουσείο θα λάμβανε μια τέτοια πολιτικά φορτισμένη απόφαση χωρίς τη γνώση και την αποδοχή της κυβέρνησης; Σε Ελλάδα; Γαλλία; Ρωσία; Μην με κάνετε να γελάσω!

» Να, γιατί έχει λάθος ο Τζορτζ Κλούνι που ζητεί την επαναφορά των Μαρμάρων στο Πάνθεον (αστειεύεται με τον ηθοποιό που φέρεται να μπέρδεψε το Πάνθεον της Ρώμης με τον Παρθενώνα).

» Ακόμα και σε αυτή την άσχημη περίοδο το Βρετανικό Μουσείο στέλνει τα Μάρμαρα στη Ρωσία αποδεικνύοντας πως του ανήκουν και θα παραμείνουν στο Λονδίνο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk