Παράταση αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων

Παράταση για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Αθηναίων δίνεται έως την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, λόγω αυξημένης προσέλευσης του κοινού.

Παράταση για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Αθηναίων δίνεται έως την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, λόγω αυξημένης προσέλευσης του κοινού.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται και το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου για την διευκόλυνση των δημοτών που θέλουν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το πρόγραμμα «Κοινωνικό Παντοπωλείο» ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 συμβάλλοντας στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών 200 απόρων οικογενειών και μοναχικών ατόμων για χρονικό διάστημα 6 μηνών και με δυνατότητα παράτασης, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο από τις κοινωνικές υπηρεσίες, για ένα ακόμη εξάμηνο.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), επί της οδού Πειραιώς 35, καθημερινά κατά τις ώρες 09.30 – 13.00, εκτός Παρασκευής.
Σύμφωνα με τον κανονισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι αιτούντες θα πρέπει να είναι δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι του δήμου και καλούνται να προσκομίζουν σε αντίγραφα τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
  1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου
  2. Αστυνομική Ταυτότητα του αιτούντος
  3. Διαβατήριο και Άδειες Διαμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (όχι παλαιότερο από 6 μήνες). Σε περίπτωση μη έκδοσης πιστοποιητικού από την χώρα προέλευσης απαιτείται η προσκόμιση εγγράφου περί μη έκδοσης και ληξιαρχική πράξη γάμου του αιτούντος και γέννησης για τα τέκνα της οικογένειας
  5. Εκκαθαριστικό Εφορίας ή Ε1 θεωρημένο από την εφορία μέχρι την λήξη του τρέχοντος έτους κατάθεσης ή Βιβλιάριο Απορίας για όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας
  6. Κάρτα Ανεργίας (εφόσον υπάρχει)
  7. Μισθωτήριο συμβόλαιο αν το σπίτι ενοικιάζεται ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή Λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ (στο όνομα του αιτούντος)
  8. Πιστοποιητικό αναπηρίας 67% και άνω (εφόσον υπάρχει)
  9. Βεβαίωση μη ένταξης του αιτούντος σε αντίστοιχο πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε περίπτωση που διαμένει ή είναι δημότης σε άλλο Δήμο εκτός του δήμου Αθηναίων
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk