Στην πυρά παραδόθηκαν χθες, Τρίτη, οι σχεδόν δύο τόνοι ηρωίνης που είχαν κατασχεθεί τον Ιούνιο στην Αττική από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί στη χώρα μας με το πλοίο «Noor One» και κατά την επιχείρηση είχαν γίνει και αρκετές συλλήψεις.

Όταν ολοκληρώθηκε η εξέταση όλης της ποσότητας στο Γενικό Χημείο του Κράτους και μετά τη διεκπεραίωση της προβλεπόμενης γραφειοκρατικής διαδικασίας στήθηκε επιχείρηση από το Λιμενικό προκειμένου να μεταφερθεί όλη η ποσότητα άμεσα και απρόσκοπτα σε εγκαταστάσεις εκτός Αττικής προκειμένου να καταστραφούν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συγκεκριμένη ποσότητα αποτελεί μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος ενώ η καύση έλαβε χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο κλίβανο, βιομηχανικής εγκατάστασης, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Και επισημαίνεται ότι «κατά τη διάρκεια της τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ υπήρχε και η παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «στο συντονισμό και την υλοποίηση της επιχείρησης μεταφοράς και καταστροφής των Ναρκωτικών ουσιών συνέδραμαν στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, η Ομάδα Μοτοσικλετιστών Άμεσης Επέμβασης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΟΜΑΕ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά (ΚΕΑ/ΚΛΠ), καθώς και μέλη της Επιχειρησιακής Ομάδας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Αρωγός στην όλη επιχείρηση ήταν, παράλληλα, και η ΕΛ.ΑΣ.»

Μετά την ολοκλήρωση επιχείρησης ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Με την καταστροφή της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος, το Λιμενικό Σώμα ολοκλήρωσε σήμερα το επιχειρησιακό σκέλος μιας τεράστιας διεθνούς επιτυχίας. Θέλω να εκφράσω για ακόμη μία φορά τα συγχαρητήρια προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Θέλω, παράλληλα, να διαβεβαιώσω ότι τα στελέχη μας θα συνεχίσουν με την ίδια προσήλωση την καταπολέμηση των οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών».

Και πρόσθεσε: «Το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίσει να αξιοποιεί όλες τις διεθνείς συνεργασίες και πληροφορίες, για να μπορέσει να έχει στο μέλλον και άλλες τέτοιου είδους επιτυχίες. Το σώματα ασφαλείας αποτελούν σήμερα την ασπίδα της χώρας μας απέναντι σε κάθε οργανωμένη μορφή εγκλήματος».