Ερχονται 21 κινέζοι εθελοντές για διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας

Διευρύνεται για το σχολικό έτος 2014-15 το πρόγραμμα εκμάθησης κινεζικών με 21 νέους εκπαιδευτικούς σε 9 πρότυπα πειραματικά σχολεία μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Διευρύνεται για το σχολικό έτος 2014-15 το πρόγραμμα εκμάθησης κινεζικών με 21 νέους εκπαιδευτικούς σε 9 πρότυπα πειραματικά σχολεία μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Παιδείας κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος με την εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Κομφούκιος κυρία Γιανγκ Ξιουκουίν συζητήθηκαν οι επιμέρους λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Σύμφωνα με την κυρία Ξιουκουίν, στον προγραμματισμό του Ινστιτούτου «Κομφούκιος» είναι η διάθεση 21 εθελοντών εκπαιδευτικών από την Κίνα οι οποίοι θα βρίσκονται στην Ελλάδα μέχρι τον Οκτώβριο και θα στελεχώσουν τμήματα εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας σε 9 πρότυπα-πειραματικά γυμνάσια.
Τα μαθήματα θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και θα διεξάγονται σε σταθερή εβδομαδιαία βάση σε δύο διδακτικές ώρες. Στόχος του προγράμματος είναι τόσο η διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας όσο και η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στις δυο χώρες.
Πάντως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας ο κ. Δερμεντζόπουλος διαβεβαίωσε την κινεζική πλευρά ότι σε θεσμικά ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Παιδείας υπάρχει πλήρης στήριξη και αρωγή.
«Θεωρούμε ότι η εισαγωγή της κινεζικής γλώσσας εκτός σχολικού ωραρίου αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη σύσφιγξη των σχέσεων των δυο λαών και συμβάλλει στη μόρφωση των παιδιών, ενισχύοντας το θεσμό των πρότυπων-πειραματικών σχολείων» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δερμεντζόπουλος.
«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την αυξανόμενη ζήτηση στην Ελλάδα για την εκμάθηση των κινεζικών και ευχαριστούμε το υπουργείο Παιδείας για τη στήριξή του» ανέφερε η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου «Κομφούκιος» κυρία Ξιουκουίν.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk