Τους αρχικούς πίνακες των υποψηφίων εκπαιδευτικών για 5ετή πρόσληψη στα νέα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία ανακοίνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) του υπουργείου Παιδείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τους αρχικούς πίνακες εδώ.

Όπως είναι γνωστό, οι εκπαιδευτικοί των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων έχουν περάσει αυστηρή αξιολόγηση και πρόκειται να αλλάξει ένα μεγάλο ποσοστό των εκπαιδευτικών τους.
Οι πίνακες των εκπαιδευτικών για πλήρωση θέσεων με πενταετή θητεία στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, καταρτίστηκαν από τα Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια (ΕΠ.Ε.Σ.) των Π.Π.Σ., σε συνέχεια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (06-06-2014) προς τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν ένσταση στην ηλεκτρονική βάση της Δ.Ε.Π.Π.Σ. σε αυτή τη διεύθυνση μέχρι την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014.

Η Δ.Ε.Π.Π.Σ. ύστερα από την κρίση επί των ενστάσεων θα καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συνέντευξη από την Δευτέρα 14-07-2014 έως και την Πέμπτη 17-07-2014.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν σχετικά με τις συνεντεύξεις (ημερομηνία, ώρα και τόπο) από την ηλεκτρονική βάση. Η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνει από τη Δ.Ε.Π.Π.Σ. με βάση τον τελικό αξιολογικό πίνακα κατάταξής τους και τις προτιμήσεις τους.
Οι επιλεγέντες εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν για πενταετή θητεία στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία με απόφαση του υπουργού Παιδείας.